Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” vēlas radīt jaunu “Instagram” versiju, kas domāta bērniem

    Jaunākie raksti

    “Instagram” vadītājs Ādams Mosseri apstiprinājis, ka notiek darbs pie jaunas “Instagram” versijas izstrādes, kas būs domāta tieši bērniem jeb lietotājiem vecumā līdz 13 gadiem. Pagaidām gan šis projekts ir vēl agrīnā stadijā, un detalizēta plāna tam vēl nav.

    Mosseri norāda, ka uzņēmums zina to, ka daudzi bērni vēlas lietot “Instagram”, taču līdz šim tas nav bijis iespējams, jo lietotnes politika ļauj reģistrēties tikai tiem, kuri vecāki par 13 gadiem. Daļa no risinājuma ir izveidot “Instagram” versiju bērniem, kur arī vecākiem būtu kādas kontroles un pārraudzības iespējas. Līdzīgi risinājumi šajā ziņā ir “Messenger Kids” un “Youtube Kids”, tāpēc būtu jāraugās šajā virzienā.

    Reklāma

    “Facebook” pārstāvis Džo Osborns uzsver, ka arvien vairāk bērnu jautā vecākiem, vai viņi var pievienoties lietotnei, jo vēlas sekot līdzi draugu gaitām. Viņš norāda, ka pašlaik vecākiem neesot daudz iespēju, kā to risināt. Jaunā “Instagram” versija bērniem dotu iespēju sekot līdzi draugiem, atklāt jaunus vaļaspriekus un intereses un daudz ko citu. Liels fokuss tikšot likts uz privātuma un drošības aspektiem.

    Bērni, kuri jaunāki par 13 gadiem, nevar izmantot “Instagram” saskaņā ar COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act) noteikumiem. Taču šie nosacījumi, protams, nav traucējuši reģistrēties ar viltotu dzimšanas gadu. “Instagram” to zina, tāpēc izstrādā mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās tehnoloģijas, kas palīdz aizsargāt šos lietotājus.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kartupelis3
    22.03.2021 09:27

    Labs, vai pornhub kids arī būs? Mark?

    Reklāma