Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone 13 varētu izmantot LEO satelītus komunikācijai

    Jaunākie raksti

    Pēdējās baumas pirms iPhone 13 viedtālruņa iznākšanas ziņo par to, ka šis modelis varētu būt aprīkots ar iespēju izmantot Zemes zemās orbītas (angliski low earth orbit (LEO)) satelītu saziņas metodi.

    Ikdienas lietošanā tas nozīmē to, ka iPhone nebūtu nepieciešams savienoties ar mums apkārt esošajām bāzes stacijām, līdz ar to savienojumu nodrošinātu šie satelīti. Tāpat tas nozīmē, ka nebūtu nepieciešams ierastais mobilo sakaru savienojums. Tādējādi lietotāji varētu sūtīt un saņemt īsziņas, kā arī veikt zvanus principā jebkurā pasaules vietā. Pagaidām gan nav tieši skaidrs, vai šī iespēja būtu tikai tādiem Apple servisiem, kā iMessage un FaceTime, vai arī darbotos klasiskā izpratnē ar visām ierīcēm. Šo savienojumu nodrošinās Qualcomm X60 pamatjoslas mikroshēma.

    Reklāma

    Iespējams, ka nākotnē savienojums ar LEO ļauj sazināties gan Apple papildinātās realitātes brillēm, gan Apple automašīnai un lietu interneta produktiem. Tāpat nav skaidrs, vai šī iespēja būtu bezmaksas kā GPS savienojums vai būtu jāšķiras no noteiktas naudas summas. Par to mēs varēsim pārliecināties vien pēc pāris nedēļām.

    Kā jau acīgākie lasītāji būs pamanījuši, tad izskatās, ka arī citos avotos ziņa tikusi nepareizi interpretēta. Patiesībā šī Qualcomm X60 modema izmantošana visticamāk ir saistīta ar radiovilņu frekvences izmantošanu, kuru nodrošina satelītu uzņēmums Globalstar. Attiecīgi tieši šādā kontekstā ir bijusi runa par iPhone iespēju sazināties pa tiešo ar satelītiem, tomēr praksē nekas tāds nenotiks. Iespējams, ka nākamie iPhone modeļi būs spējīgi pieslēgties jaunai frekvencei, kas ir bāzēta uz Zemes, lai nodrošinātu ātra mobilā interneta savienojumu.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    31.08.2021 09:19

    Šis gan izskatās pēc “tirgus sievu” pļāpām. Īlons mokās ar saviem zemās orbītas pavadoņiem lai noklātu visu Zemi, piedāvā iegādāties dārgu, smalku komunikācijas iekārtu lai datus varētu nogādāt šurpu turpu, bet te atnāk Ābols 13 un viss notiek! :)

    Einars
    31.08.2021 09:50
    Reply to  Elektriķis
    LAN
    31.08.2021 09:50
    Reply to  Elektriķis

    Njā, izskatās ka visticamāk kaut kas ir pazudis tulkojumā.
    https://www.imore.com/kuo-iphone-13-get-leo-satellite-comms-support-maybe-not
    Lai gan iespēja nosūtīt kaut vai SMS ar setelītu starpniecību būtu kruti, Īlona projekts ir vairāk priekš liela datu apjoma.

    Reklāma