Web Analytics
More
    Reklāma

    “Youtube” noņēmis vairāk nekā miljonu video, kuri satur dezinformāciju par Covid-19

    Jaunākie raksti

    Mūsdienu laikos dezinformācija ir milzīga problēma, ar ko vissparīgāk nākas cīnīties tieši sociālajiem medijiem. Esam jau rakstījuši, ka “Facebook” un “Twitter” izmanto dažādus panēmienus, kā “attīrīt” platformu no viltus ziņām par Covid-19. Ar šādu problēmu vēl smagākā formā saskaras “Youtube”, kas kopš 2020. gada februāra noņēmusi aptuveni vienu miljonu video, kuri satur viltus informāciju par Covid-19.

    “Youtube” produktu vadītājs Nīls Mahons atklāj, ka “slikts saturs” jeb tāds, kas neatbilst “Youtube” politikai, veido nelielu daļu no visiem ierakstiem, aptuveni 16-18%. Viņš piebilst, ka uzņēmums katru ceturksni noņem gandrīz 10 miljonus videoklipu, “no kuriem lielākā daļa pat nesasniedz 10 skatījumus”. Pēdējā pusotra gada laikā lielu daļu no noņemtajiem video veido tieši viltus saturs par Covid-19.

    Reklāma

    Gan “Facebook“, gan “Youtube” pandēmijas laikā kļuvušas īpaši piesardzīgas attiecībā uz savu politiku un iespējamām korekcijām tajā, jo kā nekā šajās platformās reģistrējušies vairāk nekā viens miljards lietotāju. Tas ir pietiekošs iemesls, lai izstrādātu efektīvus risinājumus cīņā pret dezinformāciju un viltus ziņu izplatītājiem, ko īpaši “Facebook” visai aktīvi praktizē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    28.08.2021 15:19

    Izklausās labi, protams, līdz brīdim kad tiek cenzēts normāls saturs, piemēram:
    https://youtu.be/1H2wetuvrME
    Un
    https://youtu.be/lU1qpBwQFmc

    Jurčiks
    29.08.2021 19:24
    Reply to  LAN

    Thunderf00t ir imposer – ne tuvu nav tas pats gudrākais cilvēks pasaulē, kā viņš un viņa fani domā.

    Krotow
    29.08.2021 19:33
    Reply to  Jurčiks

    Video prasās pēc komentāra no “Idiocracy”. Taču lai paliek – interesentu kontingents vienalga nesapratīs.

    Norma Dzina
    28.08.2021 16:41

    Tik nevajag par ” FACEBUKU ” – nesen bija Info ,ka ASV daudzu Gadu garumaa nav bijusi reakcija uz Feika Info par Covid Temu , toties Mani Nobanoja par to ,ka citeju Putlera vardus ,ko vajag darit SORTIROS :( !

    Reklāma