Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” izturēsies īpaši nejauki pret tiem, kuri dalās ar viltus ziņām

    Jaunākie raksti

    “Facebook” jau samērā ilgu laiku piekopis dažādas taktikas, kā cīnīties ar viltus ziņu izplatību platformā. Īpaši aktuāli tas kļuva pandēmijas laikā, kad dezinformatori atrodami uz katra stūra. Ar mērķi efektīvāk cīnīties pret viltus ziņu izplatītājiem uzņēmums ķēries pie nedaudz citas taktikas. Tā teikt, smagākas artilērijas, padarot “neredzamus” ne tikai ierakstus, kuri satur dezinformāciju, bet arī pašus lietotājus, kuri regulāri dalās ar šāda veida saturu.

    Paziņojumā presei “Facebook” norādījis, ka sākot ar 26. maiju īpaši sodīs tos lietotājus, kuri regulāri dalās ar dezinformāciju. Šo lietotāju publicētais saturs, neatkarīgi no ieraksta formāta un vēstījuma, tiks novirzīts ziņu plūsmas pašā apakšā. Tas nozīmē, ka pat cītīgākie sociālā tīkla “skrollotāji” diez vai nokļūs līdz šim saturam. Jau līdz šim “Facebook” viltus ziņas novirzīja jaunumu plūsmas apakšā, taču tagad pilnīgi viss dezinformācijas izplatītāju saturs atradīsies pašā lejā.

    Reklāma

    Atliek sekot līdzi, cik ļoti šāds solis ietekmēs viltus ziņu izplatītājus. Iepriekš šādi lietotāji palika visai imūni pret “Facebook” darbībām, jo uzsvars vienmēr tika likts uz paša satura noņemšanu vai tām pašām “Facebook” grupām, nevis kādā veidā ierobežotas konkrētu lietotāju iespējas platformā.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    28.05.2021 20:33

    Jāsūdz cukermans tiesā par cenzūru Latvijas teritorijā, tā ir Latvijas likumu pārkāpšana.

    Ernests
    29.05.2021 16:45
    Reply to  Jānis

    Tiesā ir jāsūdz viltus ziņu izplatītāji par kaitniecību un musināšanu.

    Reklāma