Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook brīdinās, kad vēlēsies dalīties ar Covid-19 saistītām ziņām

    Jaunākie raksti

    Jau novērots, ka Covid-19 un viss, kas saistīts ar šo slimību, nereti nāk komplektā ar nepatiesu informāciju, pret ko jau cīnās sociālie mediji. Jaunākais Facebook mēģinājums apkarot viltus ziņu izplatību saistīts ar paziņojumiem, kas sniegs plašāku kontekstu par konkrēto rakstu vai saiti. Turpmāk, kad lietotāji vēlēsies dalīties ar saturu, kas saistīts ar Covid-19, parādīsies šādi paziņojumi, liekot apdomāt, vai konkrēto ziņu tiešām vērts padot tālāk.

    Facebook norāda, ka jaunās funkcijas mērķis ir palīdzēt lietotājiem rūpīgāk izpētīt un izprast ar Covid-19 saistītu saturu, pirms dalīties ar to plašāk. Zināms, ka jaunie paziņojumi sniegs informāciju par konkrētās saites/raksta avotu, publicēšanas datumu, kā arī ļaus iegūt patiesus datus par šo slimību no pasaules veselības aizsardzības iestādēm, novirzot lietotāju uz Covid-19 informācijas centru. Būtiski arī tas, ka daļa no šīs funkcijas balstās uz Facebook iespēju, kas lietotājus mudina nedalīties ar vecām ziņām.

    Reklāma

    Avots: Facebook

    Vienlaikus Facebook arī norāda, ka paziņojumu funkcija nedarbosies konkrētiem informācijas avotiem, kas piedāvā uzticamu un noderīgu saturu, piemēram, valdības veselības iestādes un globālās veselības organizācijas, kā Pasaules Veselības organizācija.

    Šie paziņojumi ir viena no funkcijām, ko Facebook integrē, lai mēģinātu novērst platformas kļūšanu par kanālu, pilnu ar koronavīrusu saistītām sazvērestības teorijām un citiem dezinformācijas izplatības veidiem. Sākoties pandēmijai, kompānija ziņu plūsmas augšpusē sāka ievietot pārbaudītu informāciju par Covid-19, kas nākusi no uzticamām veselības un medicīnas iestādēm, kā arī jau minētā Covid-19 informācijas centra.

    Tomēr par spīti visam, šķiet, ka līdz šim Facebook centieni cīnīties pret viltus ziņām snieguši tieši pretēju efektu, un kompānijai nākas krietni aktīvi rīkoties, lai apkarotu dezinformācijas un sazvērestības teoriju izplatību.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    14.08.2020 12:35

    Un tā Facebook platforma bez satura kļūst par platformu ar saturu, kura tiek uzraudzīta lai tiktu publicēts tikai pareizais viedoklis. Jebkurš lietotājs, kuram ir savādāki uzskati autoomātiski kļūst par viltus ziņu izplatītāju, pamuļķi un sazvērestības teoriju izplatītāju. Te tev nu bija demokrātija. Pirms 10 gadiem, katrs varēja rakstīt ko grib, dalīties ar ko grib un nekādas cenzūras nebija. Kats pats izvērtēja rakstīto informāciju.

    Kursors.lv
    14.08.2020 12:46
    Reply to  Janis

    Cenzūra un satura moderācija ir bijusi vienmēr un būs vienmēr. Ja tās nav, sanāk viena vienīga miskaste.

    1201
    15.08.2020 12:00
    Reply to  Janis

    Pirmās automašīnas arī bija bez drošības jostām, airbagiem, deformācijas apgabaliem, sensoriem, abs un stabilizācijas sistēmām. Tagad autoražotāji būtībā atņem mums izvēli braukt kā vēlamies un iet bojā romantiskā veidā. Nu tas tā aptuveni salīdzinot.

    īpaši stulbs
    14.08.2020 12:54

    Feisbukam vecu apgrauztu cepumu,ko ar šito var panākt ja mēģina uzspiest 1 pareizo oficiālo viedokli.Atcerēsimies ka karš Irākā arī oficiāli sākās ar apgalvojumu ka tur ir kodolieroči kuri īstenībā nebija.Teorija Kas vainīgs tas bailīgs darbojas jo ja oficiālais viedoklis tiešām būtu pareizs nevajadzētu apkarot citus viedokļus.Uzreiz redzams ka feisītis ir globālistu veidotās politikas pusē ja šitādas cūcības dara

    Kursors.lv
    14.08.2020 13:02
    Reply to  īpaši stulbs

    Facebook viena no problēmām ir tā, ka uzņēmums pārāk maz līdz šim ir kontrolējis saturu. Demokrātija un tā. Tomēr cilvēku stulbums ir tik neaptverami milzīgs, ka ilgāk šādi vairs nevar turpināties, jo Facebook ir lieliska platforma, kur šādām idejām izplatīties kā ugunij pērnajā sausajā zālē. No otras puses, jārēķinās, ka tiks parautas līdzi miskastē arī jēdzīgas lietas, jo pie tāda satura apmēra to nav iespējams precīzi izravēt ne automatizēti, ne manuāli. Par šo tēmu varētu rakstīt zinātniskos pētījumus vienu pēc otra.

    īpaši stulbs
    15.08.2020 10:56

    Njā bet stulbi cilvēki ir bijuši vienmēr un ja nepiekrīt viņu viedoklim to var vienkārši ignorēt.Pat es neesu tik stulbs lai ceptos par kaut kādām covida viltus ziņām.Šajā gadījumā ja feisītis tā rīkojas no malas izskatās ļoti aizdomīgi,tad viņš piedalās oficiālajā propagandā.Turklāt mēs nezinam vai ravējot neizravē arī patiesas ziņas kuras ir nepatīkamas oficiālajam viedoklim.Piemēram Itālijā bija gadījums kad mediķi ar vīrusainiem kociņiem aplaida testējot veselos un tas oficiāli nekur neparādījās un notušēja.Bažas ka ja šādi rīkojas tad apdraud cilvēku izteikšanos brīvību vispār un jebkuru nevēlamo viedokli apkaros.

    1201
    15.08.2020 12:04
    Reply to  īpaši stulbs

    Tiem, kuru rīcībā ir insaida info, vienmēr var uzstellēt savu fizisko dzelzi ar vairākiem neta pieslēgumiem un translēt pasaulei savu taisnību, neatkarīgi no feisīša cenzūras, hostētāja iegribām un visa pārējā. Galvenais, lai ir vairāki stabili linki. Tiesa, vairumā gadījumu tas patiesais saturs ir tāds, ka nekam citam kā izbarošanai soctīklu apakšējā slāņa iemītniekiem tas arī neder)

    Reklāma