Web Analytics
More
    Reklāma

    Google, Facebook un Twitter Eiropā būs regulāri jāatskaitās par cīņu pret dezinformāciju

    Jaunākie raksti

    Viltus ziņu izplatība sociālajos tīklos šobrīd ir aktuāla problēma, un dažkārt šķiet, ka pilnīgi uzticēties vari tikai sev. Ar mērķi aktīvāk cīnīties pret dezinformācijas izplatību, Eiropas Savienība (ES) nolēmusi nedaudz uzspiest uz pedālīša, liekot Google, Facebook un Twitter reizi mēnesī ziņot par savu progresu cīņā ar viltus ziņu izplatītājiem.

    Šādas regulāras atrādīšanās mērķi ir divi. Pirmkārt, ES nopietni satraukuši Krievijas un Ķīnas mēģinājumi ietekmēt Eiropas politiku. Otrkārt, šādu viltus ziņu izplatība var ne tikai sniegt greizu priekšstatu par notiekošo, bet arī tieši kaitēt un nodarīt zaudējumus, cilvēkiem uzticoties nepatiesai informācijai. Gaidītajos ziņojumos minētajiem tehnoloģiju gigantiem nepieciešams gan sīki aprakstīt centienus, kā tie ierobežo ar Covid-19 saistītu viltus ziņu izplatību, gan arī pašiem dažādos veidos jāreklamē uzticama informācija.

    Reklāma

    Vienlaikus video koplietošanas aplikācija TikTok nesen pievienojusies ES brīvprātīgajam dezinformācijas prakses kodeksam (tajā dalību ņēmuši arī Facebook, Google, Mozilla un Twitter), lai cīnītos pret viltus ziņām. TikTok norādījis, ka nepatiesas informācijas izplatību cer ierobežot vairākos veidos. Piemēram, lietotnes reklāmās jāparādās tikai patiesai un skaidrai informācijai. Uzņēmums sola arī ieviest rīcībpolitiku pret viltus identitāšu nesējiem un robotprogrammatūrām. Tāpat TikTok palīdzēs pētniekiem izpētīt dezinformācijas kampaņas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis Valters
    12.06.2020 03:16

    lai viņi iet uz trim burtiem! Nevis viltus,bet nevēlamu ziņu un atklāsmju izplatīšanos tie visvarenie murgu jāņi grib ierobežot,bet panāks tikai diametrāli pretēju efektu.Tautas paruna-meliem īsas kājas,pat tehnoloģijas un naudas upes ir mazefektīvas,lai apslēptu patiesību par šo un arī citiem ciniskiem šoviem planetārā mērogā.Viņu laiks vienkārši ir beidzies!Kaut arī visa veida apmaksātās jēlības vēl kādu laiku turpināsies,tā ir vairs tikai agonija,kad zvērs ir vēl īpaši bīstams! :)))

    Reklāma