Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” izlaiž “Birdwatch” – faktu pārbaudes programmu dezinformācijas apkarošanai

    Jaunākie raksti

    Mikroblogošanas vietne “Twitter” pērn nāca klajā ar jaunu rīku “Birdwatch”, kas, jau spriežot pēc nosaukuma, varētu būt saistīta ar sekošanu līdzi informācijai. Konkrētāk, “Birdwatch” ļaus lietotājiem pievienot tvītiem faktos balstītas piezīmes. Pašreiz rīks atrodas izmēģinājuma fāzē, to testē aptuveni 1000 lietotāji ASV.

    Šobrīd lietotāji, kuri piedalās izmēģinājumā, var šīs piezīmes pievienot atsevišķiem tvītiem, bet tās nebūs publiski redzamas “Twitter”, tikai publiskajā “Birdwatch” vietnē.

    “Twitter” viceprezidents Kīts Kolmens uzsver, ka “Birdwatch” programma dos iespēju cilvēkiem identificēt, viņuprāt, maldinošu informāciju un pievienot tvītiem informatīvas piezīmes, faktus, kontekstu, ko citi lietotāji varētu uzskatīt par patiesu un noderīgu. Viņš norāda, ka mērķis ir padarīt šīs piezīmes publiski redzamas visiem “Twitter” lietotājiem.

    Avots: Twitter

    Tāpat kā lielākā daļa sociālo mediju, arī “Twitter” ir cīnījies ar dezinformācijas un propagandas izplatīšanos visā savā platformā. Uzņēmums vēl nesen veica pasākumus, lai mēģinātu apkarot dezinformāciju ASV prezidenta vēlēšanu laikā, marķējot tvītus, kas sniedz maldinošu informāciju.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jurčiks
    28.01.2021 10:21

    Automatizēta pareizās čivināšanas ministrija!

    Reklāma