Web Analytics
More
    Reklāma

    Dārgākā Sony PlayStation 5 konsoles versija vairs netiek pārdota ar zaudējumiem

    Jaunākie raksti

    Jūlija beigās pārdoto Sony PlayStation 5 spēļu konsoļu skaits sasniedza 10 miljonus, un kā norāda uzņēmums, tad dārgākā versija vairs netiek pārdota ar zaudējumiem.

    Jau iepriekš bija izskanējusi informācija, ka jaunākā PlayStation konsole no uzņēmuma puses tiek pārdota ar zaudējumiem, un ir jāsasniedz noteikts pārdošanas apjoms, lai tā sāktu nest peļņu. Attiecīgi ASV PS5 maksā 499 USD, un šī summa jau šobrīd spēj nosegt visus iepriekš ieguldītos resursus. Tomēr šī cena ir konsolei, kura aprīkota ar disku lasītāju, tomēr lētākā versija bez tā, kas maksā 399 USD, nosacīti joprojām rada zaudējumus. Tos gan spēj kompensēt vēl joprojām pārdošanā esošās PS4 konsoles, attiecīgi šobrīd ļaujot Sony sākt pelnīt ar PS5 pārdošanu.

    Reklāma

    Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes PlayStation 4 konsolēm, tad tās uzņēmumam peļņu sāka nest jau pēc sešiem mēnešiem kopš izziņošanas brīža, šobrīd sasniedzot jau 116,4 miljonu pārdoto ierīču skaitu. Taču PlayStation 5 gadīijumā ir bijuši nepieciešami astoņi mēneši, kas varbūt liekas pārsteidzoši, zinot lielo popularitāti un interesi, tomēr jāuzsver gan problēmas ar komponenšu piegādi, gan attiecīgi tādā veidā paaugstināto cenu, jo Latvijas tirgū PS5 noteikti nevar iegādāties par šādu cenu kā ASV.

    Tāpat Sony atklāja, ka šobrīd ir 104 miljoni aktīvie PlayStation Network lietotāji, kas dažādos digitālajos pakalpojumos un papildinājumos katru mēnesi šķiras vidēji no 37,09 USD. Tātad varam redzēt, ka līdzīgi citiem uzņēmumiem, lielu daļu ieņēmumu šobrīd ir iespējams gūt, piedāvājot dažādus abonēšanas servisus un klientam liekot šķirties no regulāras naudas summas ilgtermiņā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tghh
    07.08.2021 11:39

    Za to pelna spekulanti, jo to hlamu nekur nevar nopirkt. Par savu ebay samaksāju dubultā

    REALAIS
    07.08.2021 12:53

    Es jau 2 mēnešus esmu ar PS5. Veiksmīgi nopirku par oficiālo cenu.

    Nepirktu no ebaya uzcenotos :))

    digitalk
    07.08.2021 12:55

    > Latvijas tirgū PS5 noteikti nevar iegādāties par šādu cenu kā ASV.

    arī ASV nevar iegādāties par MSRP, nefantazē Henrij.

    REALAIS
    07.08.2021 13:05
    Reply to  digitalk

    Var gan. Oficiāli veikali tirgo pa MSRP. Un spekulanti ir ļoti zema līmenī, vairāk nav peļņas kāda tā bija sākuma. Ir jau 10m+ konsoles pārdotas.protams, ka konkurence ir liela, ja grib nopirkt pa MSRP. Anglijā vēl joprojām katru dropu izpērk stundas laikā. Un var redzēt, ka Ebayā aktivitāte ir zemā līmenī.

    digitalk
    07.08.2021 16:03
    Reply to  REALAIS

    “var gan” ir tad, kad tu ieej veikalā un nopērc. out of stock un rezervācija neskaitās “var gan”. saitu monitorēšana uz varbūt piegādēm neskaitās “var gan”. kad Wallmart rāda out of stock un divas pozīcijas tālāk rāda konsoli par $900-1000 no sadarbības partnera-spekulanta — to sauc par “nevar iegādāties par MSRP”.

    REALAIS
    07.08.2021 19:05
    Reply to  digitalk

    Un ko tu ar to gribi pateikt? Pieprasījums pec konsoles tik un tā ir daudz lielāks nekā piedāvājums. Tie kuri iegulda papildus laiku, arī iegūs konsoli ātrāk. Cipari ir skaidri redzami, ir pārdotas 116+ miljoni PS4. Liela daļa no tiem grib tikt pie PS5. Normāli veikalos var neatrast PS5 arī nākošgad.

    Es pats personīgi sekoju twitter/discord kanālam, kur ievietoja visu informāciju, kur uzņēmumi ir saņēmuši piegādes, kad ir sagaidāmi pārdošanas laiki un veltīju konkrētajā dienā extra laiku un līdz ko Amazon pievienoja konsoli pārdošanai, tā uzreiz nopirku.

    Reklāma