Web Analytics
More
    Reklāma

    Zoom nāksies maksāt 85 miljonu dolāru sodu, melojot par datu šifrēšanu

    Jaunākie raksti

    Vienai no pasaules populārākajām videokonferenču platformām Zoom tomēr nāksies šķirties no 85 miljoniem dolāru par to, ka pagājušajā gadā tā ir melojusi, ka piedāvā datu šifrēšanu.

    Šis noteikti bija viens no skaļākajiem pārsteigumiem pandēmijas sākumā, kad Zoom piedzīvoja strauju popularitātes kāpumu, ka serviss tomēr nav piedāvājis datu šifrēšanu un atbilstošu drošību. Vēl vairāk vainu pastiprinošs fakts ir tas, ka Zoom ir melojis par tā esamību, kā arī lietotāju informāciju ir nodevis Google un Facebook. Tāpēc šobrīd videokonferenču platformai nāksies šķirties no 85 miljoniem dolāru pēc tam, kad tikusi iesniegta sūdzība Kalifornijas tiesā. Prasība ir tikusi apmierināta, kas nozīmē, ka gan maksas, gan bezmaksas lietotāji saņems simbolisku 15 līdz 25 dolāru kompensāciju, taču izskatās, ka tas attieksies uz ASV iedzīvotājiem.

    Reklāma

    Protams, kopš tā laika Zoom ir uzlabojis sava servisa drošību, piedāvājot datu šifrēšanu. Kaut arī sākumā tā tika piedāvāta tikai maksas servisa lietotājiem, tomēr jau 2020. gada oktobra vidū šis drošības elements jau bija pieejams visiem lietotājiem. Un ir skaidrs, ka šāda lieta vienā no populārākajiem pandēmijas servisiem noteikti ir bijusi pamatvajadzība, tāpēc šobrīd Zoom atzīst savu vainu un uzlikto sodu. Tāpat tiks turpināti uzlabojumi gan pie datu šifrēšanas, gan citām drošības kontrolēm. Tiesa, šis laiks ir krietni palielinājis uzņēmuma ienākumus, tiem sasniedzot 2,7 miljardus dolāru.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma