Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube dzēš Brazīlijas prezidenta video, kuros tiek maldināts par koronavīrusa izplatību valstī

    Jaunākie raksti

    Šajā nedēļā YouTube savā platformā ir dzēsusi 15 video, kuros Brazīlijas prezidents Žairu Bolsonaru (Jair Bolsonaro) melojis par koronavīrusa pandēmijas apmēriem valstī, kā arī noliedzis pandēmijas nopietnību.

    Bolsonaru YouTube kanālā katru nedēļu tiek ieviedoti video, kas ir adresēti sabiedrībai, lai ziņotu par dažādiem jautājumiem un aktualitātēm, taču video platforma jau ilgāku laiku seko līdz šim valsts vadītājam, kura video tiek dzēsti jau no aprīļa, kad tika likvidēti pirmie pieci video. Bolsonaru ļoti aktīvi noliedz pandēmijas apmērus, kā arī neuzskata, ka tā ir kāda nopietna saslimšana un sabiedrības problēma, jo arī HIV joprojām nav izskausta sabiedrībā. Tāpat prezidents ir aicinājis lietot dažādas vietējās tējas un  medikamentus, kuri paredzēti malārijas ārstēšanai, ko zinātnieki jau apstiprinājuši kā neefektīvu līdzekli.

    Reklāma

    Protams, šis tiek veikts tāpēc, ka YouTube politika ir par droša satura raidīšanu. Tāpēc veicot kārtīgu caurskati šiem video, ir veikts šāds lēmums. Tam nav nekāda sakara ar politisko darbību. YouTube nav vienīgais serviss, kurš šādi rīkojies ar Brazīlijas prezidentu, jo arī Facebook un Twitter ir veikuši līdzīgus soļus, kad Bolsonaru ir paudis dezinformāciju saistībā ar koronavīrusu. Taču tā kā tas notiek jau vairākus mēnešus, tas nozīmē, ka pašu prezidentu šāda rīcība neietekmē un viņš turpina paust savu pārliecību līdz nākamajai reizei, kad servisi atkal bloķē un dzēš saturu.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigars Axx
    24.07.2021 16:30

    Veikt, veic veica… Tas nav vienīgais, ir arī citi darbības vārdi.
    Bet vislabāk patika – veikt lēmumu! :-)

    Jānis
    24.07.2021 22:20

    Nolādētajiem globālistiem patiesība nav vajadzīga. Jebkura saprāta balss ir jānoslāpē, lai tikai neviens to neizdzirdētu…

    Itanium
    25.07.2021 11:57
    Reply to  Jānis

    Un kā tas, tavuprāt, attiecas uz šo gadījumu?

    Skābene
    26.07.2021 12:20
    Reply to  Itanium

    Kāpēc jādzēš? var taču pielikt birku- viltus ziņas!
    Pilns Youtube ar krievu troļļu viltus ziņām, kuras neviens nedzēš! Var jau te stāstīt paskas, par to, ka nav politikas, bet tā politika spiežas cauri pa visām malām.

    Itanium
    26.07.2021 14:41
    Reply to  Skābene

    Tāpēc, ka idiotiem ne silts, ne auksts par tām birkām? Masu dezinformējošam saturam, kam pie tam var būt visai lielas negatīvas sekas, nav vietas internetā!

    Astro
    27.07.2021 13:22
    Reply to  Itanium

    Un kurš noteiks, kas ir dezineformējošs saturs? Pirms laika dezinformējošs saturs bija viedoklis, ka vīruam varētu būt laborotoriska izcelsme, jo šo viedokli atbalstīja Tramps. Šobrīd šo pašu teoriju izskata arī Baidena administrācija – nu tas vairs nav dezinformējošs saturs. Jebkāda veida cenzūra ir ļoti, ļoti slidena tēma, un, diemžēl, tur tiešām ir ļoti daudz politikas ietverts.

    Skābene
    27.07.2021 17:02
    Reply to  Itanium

    Covida laikā daudzi darba devēji uzzināja, kuri darbinieki ir idioti. Nu nevar taču aizliegt idiotam aiziet bojā! Paliks tikai gudrie, kā sacīt jāsaka, dabiskā atlase.
    Tā pat kā ar tiem telefona krāpniekiem, kas zvana no no “Latvijas bankas”, bet runā krievu valodā. Ja aunam neienāk prātā, ka Latvijas bankas darbinieki vienmēr runā latviski, nu tad turpini sarunu, sauc lietotāja kodus un apstiprini darbības ar Samrt ID. Tikai pēc tam neraudi, un nelamā valdību! :)

    Reklāma