Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp testē datu šifrēšanu saglabātajām kopijām mākoņservisos

    Jaunākie raksti

    Saziņas lietotnes WhatsApp ziņas un faili, ar kuriem lietotāji dalās, tiek šifrēti pašā servisā, taču tas netiek darīts tajos brīžos, kad tiek izveidota rezerves kopija Google Drive vai iCloud mākoņservisos. Jaunākā lietotnes Beta versija Android lietotājiem norāda, ka šī situācija varētu mainīties.

    Ja WhatsApp saglabātā informācija atrodas kādā no iepriekš minētajiem mākoņservisiem, tad noteiktas iestādes tai varēs piekļūt, jo tā nebūs šifrēta, kas nav iespējams pašā lietotnē. Taču nākotnē arī šī iespēja mainīsies, jo jaunākajā Android Beta versijā 2.21.15.5 ir iespējams ieslēgt tieši rezerves kopijas šifrēšanu. Tas nozīmē, ka Google Drive saglabātā informācija saņems papildu drošību jūsu WhatsApp saglabātajām ziņām un nosūtītajiem failiem.

    Reklāma

    Tāpat šīfrēta kopija mākoņservisā būs aizsargāta ar 64 zīmju kodu, un ja lietotājs to aizmirsīs, tad pieeja tai tiks slēgta neatgriezeniski. Tad vairs nevarēs palīdzēt ne WhatsApp, ne kāds no datu kopijas turētājiem. Tā kā pirms to darīt, vajag izvērtēt iespēju iesaistīties šajā Beta versijas lietotnes izklaidē. Tāpat WhatsApp sākuši testēt iespēju, lai serviss būtu pieejams uzreiz vairākās ierīces bez telefona klātbūtnes, kas šobrīd ir visai aktuāla nepieciešamība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma