Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi kļuvis par otro lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē

    Jaunākie raksti

    Visai spēcīgu gada otro ceturksni viedtālruņu pārdošanas jomā ir aizvadījis Xiaomi, kas periodā no aprīļa līdz jūnija ir spējis kļūt par otru pārdotāko viedtālruņu ražotāju, apsteidzot pašu Apple.

    Xiaomi tirgus daļa šajā ceturksnī ir bijusi 17%, atpaliekot tikai no Samsung, kas ir līderis ar 19% tirgus daļu. Attiecīgi trešajā vietā seko Apple ar 14% un Oppo, Vivo ar 10%. Xiaomi piedzīvojis 83% ikgadējo pieaugumu, ja šos rezultātus salīdzinām ar 2020. gada otro ceturksni. Attiecīgi Apple pārdošanas apjomi sāk samazināties, bet tas arī skaidrojams ar to, ka visdrīzāk jau gada pēdējā ceturksnī tie palielināsies pēc jaunākā iPhone modeļa prezentācijas.

    Reklāma

    Avots: Canalys

    Kā norāda analītiķi no uzņēmuma Canalys, tad Xiaomi veiksmes faktors ir viņu cenu politika, kas tomēr ir saistīta ar budžeta klases telefonu piedāvāšanu un mazāk premium klases telefoniem, kā to dara Samsung un Apple. Xiaomi telefonu cenas vidēji ir par 40% unn 75% zemākas, salīdzinot ar lielajiem konkurentiem. Protams, Xiaomi nav izdevies iekarot Ziemeļamerikas tirgu, tomēr pēdējā laikā tas ir pietiekami populārs Latīņamerikā, Āfrikā un Rietumeiropā, tāpēc sagaidāms, ka vismaz šobrīd šis brends ir nostiprinājis savas pozīcijas tirgū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    19.07.2021 11:04

    Drīz iekļaus spiegu sarakstā! :)

    Reklāma