Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmajā pusgadā NFT pārdošanas apjomi sasnieguši rekordaugstu līmeni

    Jaunākie raksti

    Esam jau pietiekoši daudz rakstījuši par NFT jeb neaizstājamiem digitālajiem tokeniem un trakumu, kas ap tiem tika sacelts īpaši gada pirmajā pusē. Saskaņā ar “DappRadar” datiem – NFT pārdošanas apjomi šī gada pirmajos sešos mēnešos sasnieguši absolūtu rekordu – 2,5 miljardus USD. Salīdzinājumā pērn šajā pašā laika posmā NFT izdevies pārdot 13,7 miljonu apmērā.

    Lai arī šobrīd NFT joma šķiet nedaudz pieklususi, izrādās, ka tikai jūnija mēnesī vienā no NFT pārdošanas platformām “OpenSea” to pārdošanas apjomi sasnieguši gandrīz 150 miljonus dolāru. Atkal salīdzinājumam – tas ir teju par 1000% vairāk nekā 2020. gada pirmajā pusgadā visos NFT tirgos kopā.

    Reklāma

    Iemesli, kāpēc cilvēki vēlas iegādāties NFT, lielākoties saistāmi ar to unikalitāti. Bieži vien tie ir digitālie mākslas darbi, kuri iegādāti ar domu, ka nekad nevienam citam nekas tāds nepiederēs. Citi NFT uzskata par labu ieguldījumu veidu, spekulējot ar to cenu pieaugumu. Daži cilvēki šādus pirkumus veic, jo, iespējams, vienkārši nav kur likt naudu.

    Saskaņā ar NonFungible.com, kas apkopo “Ethereum” blokķēdē balstītus NFT darījumus – kopš marta sākuma NFT pircēju skaits svārstījies no 10 000 līdz 20 000 nedēļā. Līdz šim veiksmīgākais NFT darījums izdevies māksliniekam Beeple, kurš savu digitālo mākslas darbu “Everydays: The First 500 Days” pārdeva par 69 miljoniem ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma