Web Analytics
More
    Reklāma

    Endijs Džesijs oficiāli kļūst par jauno “Amazon” izpilddirektoru

    Jaunākie raksti

    Vakar, 5. jūlijā, liela diena bija kompānijai “Amazon” – savu amatu oficiāli atstāja  izpilddirektors Džefs Bezoss, vietu dodot līdzšinējam “Amazon Web Services” vadītājam Endijam Džesijam (Andy Jassy). Bezoss izpilddirektora krēslā sēdēja kopš uzņēmuma pašas pirmas darba dienas – 1994. gada 5. jūlija. Arī Džesijs savā līdzšinējā amatā pavadījis lielu daļu dzīves, darbojoties tur kopš 2003. gada. Nu abiem sākas nedaudz citādāks dzīves posms, taču jau tagad gribas uzdot jautājumu – vai šis solis mainīs kaut ko “Amazon” darbībā un attīstībā?

    Reklāma

    Bezosa vadībā “Amazon” ir piedzīvojis ievērojamu transformāciju, 1994. gadā sevi piesakot kā grāmatu tirgošanas vietni. Šodien “Amazon” ir izaudzis par e-komercijas gigantu. Zem uzņēmuma vārda radītas arī “Kindle”, “Echo”, “Ring” un “Eero” ierīces. Nedrīkst aizmirst par “Amazon” mākoņskaitļošanas biznesu “Amazon Web Services”, kas 2020. gadā sastādīja trešo daļu no kopējā tirgus. Pēdējos gados “Amazon” aizvien vairāk pievērsies arī fiziskajai tirdzniecībai, iegādājoties “Whole Foods” un uzsākot savu viedo veikalu “Amazon Go” un “Amazon Fresh” darbību. Kas attiecas uz izklaidi – uzņēmums nesen par 8,45 miljardiem USD iegādājās filmu un TV kompāniju “MGM”, kas ir “Amazon” līdz šim lielākais veiktais pirkums.

    Pa šiem gadiem “Amazon” ir krietni izpleties dažādos virzienos un guvis daudz panākumu, kas nebūtu iespējams bez smaga darba un arī sekām. Uzņēmuma darba prakse bijusi ilgstoši ​​kritizēta. Noliktavu darbinieki un piegādes transporta vadītāji teikuši, ka “Amazon” augstie produktivitātes mērķi darbiniekiem maksā veselību. Daudziem, savukārt, ironiju raisījuši “Amazon” noliktavās uzstādītie “labsajūtas kambari“, kad domāti stresainiem darbiniekiem.

    Pats Bezoss gan no “Amazon” aiziet pavisam netaisās un atradīsies uzņēmumā valdē, virzot “svarīgākās kompānijas iniciatīvas”. Tāpat viņš vēlas vairāk pievērsties citiem projektiem un fondiem, piemēram, “Day One Fund” un “Bezos Earth Fund”. Protams, daudz enerģijas Bezoss veltīs savai kompānijai “Blue Origin”, ar ko viņš 20. jūlijā plāno doties kosmosā. Šai ziņā gan Bezosu cer pārspēt “Virgin Galactic” šefs Ričards Brensons, kurš plāno lidojumu jau 11. jūlijā. Tikmēr Bezoss teicis, ka viņa kosmosa kuģis uzlidošot augstāk. Kā tas viss izvērtīsies, protams, sekosim līdzi.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma