Web Analytics
More
    Reklāma

    Ričards Brensons cer apsteigt Džefu Bezosu un doties kosmosā jau 11. jūlijā

    Jaunākie raksti

    Virgin Galactic” 2. jūlijā nākusi klajā ar paziņojumu, ka nākamajā izmēģinājuma lidojumā kosmosā ar raķeti “VSS Unity” dosies arī uz kompānijas dibinātājs un boss Ričards Brensons. Zīmīgi, ka šis notikums plānots jau 11. jūlijā, kas ir deviņas dienas agrāk nekā  kompānijas “Blue Origin” vadītāja Džefa Bezosa plānotais lidojums kosmosā ar suborbitālo raķeti “New Shepard”.

    Iepriekš bija paredzēts, ka 70 gadus vecais Brensons piedalīsies tikai pašā pēdējā raķetes izmēģinājumā. Iespējams, Bezosa plāns pašam iekarot kosmosa plašumus 20. jūlijā, mudināja arī Ričardu Brensonu lidot agrāk nekā plānots, šādi sarīkojot vēl nebijušu sacensību starp diviem miljardieriem – kosmosa entuziastiem.

    Plānots, ka 11. jūlija misijā, kurai dots nosaukums “Unity 22”, “Virgin Galactic” šefs dosies kopā ar četriem misijas speciālistiem un diviem pilotiem. Šis kompānijai būs ceturtais testa lidojums, kurā piedalīsies apkalpe, un tā laikā Ričards Brensons vēlas pārbaudīt, kādu pieredzi saņems privātie pasažieri.

    Ieskaitot šo testu, priekšā ir vēl trīs izmēģinājumi, līdz “Virgin Galactic” oficiāli sniegs savus pakalpojumus privātiem klientiem, no kuriem pirmie ir Itālijas gaisa spēki. Līdz šim kosmosa lidojumiem ar “VSS Unity” veiktas ap 600 rezervāciju, un vienas biļetes cena ir 250 000 USD. Kosmosa kuģis paredzēts sešu pasažieru un divu apkalpes locekļu pārvadāšanai.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma