Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētnieki radījuši sejas masku, kas, pārbaudot elpu, nosaka saslimšanu ar Covid-19

    Jaunākie raksti

    Covid-19 pandēmijas apkarošanā svarīgs nosacījums ir masku nēsāšana un testēšana, lai pārbaudītu, vai neesi saslimis ar šo vīrusu. Hārvardas un MIT pētnieku komanda ir nākusi klajā ar risinājumu, kas apvieno šos abus soļus, izstrādājot valkājamu biosensoru, kas iestrādāts sejas maskā un spēj fiksēt saslimšanu ar Covid-19.

    Pēc izmēriem sensors ir neliels, bet to veikli iespējams iestrādāt, piemēram, auduma sejas maskā un daļēji nomaskēt. Lai šādā veidā noskaidrotu, vai esi saslimis ar šo slimību, sejas masku nepieciešams nēsāt 15 līdz 30 minūtes. Pēc tam jānospiež sensora poga, un 90 minūšu laikā lietotājs saņems savus Covid-19 testa rezultātus, kas tiks parādīti uz speciālas joslas.

    Reklāma

    Hārvardas pētnieks Pīters Ngujens norādījis, ka ikviens cilvēks, kurš nēsā šo speciālo sejas masku, šādā veidā ne tikai novērš Covid-19 izplatīšanos, bet arī precīzi un salīdzinoši ātri noskaidro, vai nav saslimis ar šo vīrusu. Sensors ir tik precīzs, ka palīdz noteikt ne tikai saslimšanu, bet arī attiecīgo Covid-19 variantu. Risinājums ir visai praktisks un būs derīgs ne tikai Covid-19 identificēšanai, bet arī, piemēram, gripas noteikšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma