Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna jau nākamo divu gadu laikā sola sākt masveida cilvēkveidīgo robotu ražošanu

    Jaunākie raksti

    Ķīnas valdība publiskojusi plānu, ka nākamo divu gadu laikā tai būs iespējams masveidā saražot cilvēkveidīgos robotus humanoīdus, kas būs nākamā lielā pasauli mainošā tehnoloģija.

    Publiskotajā plānā īpaši izcelts tas, ka šī tehnoloģija mainīs pasasuli. Mēs jau iepriekš esam dzirdējuši no tādiem uzņēmumiem, kā Tesla par viņu humanoīdu robotu, tomēr pagaidām tās masveida ražošana vēl ir tāla nākotne. Tikmēr Ķīna to gatavojas izdarīt nākamo divu gadu laikā.

    Reklāma

    Tiesa, Ķīna vairāk ir publiskojusi ideju un plānu nevis konkrētu tehnisko informāciju, kā tas tiks izdarīts. Tomēr ir zināms, ka vietējie uzņēmumi šajā jomā darbojas visai naski. Piemēram, jaunuzņēmums Fourier Intelligence sola sākt masveida ražošanu savam GR-1 robotam līdz nākamā gada beigām. Tikmēr MIT norāda, ka līdz 2025. gadam tehnoloģiskās iespējas ļautu sasniegt šādu plānu.

    Ķīna nav vienīgā, kura skatās šajā robotu virzienā. Arī ASV bāzētais uzņēmums Agility Robotics sāk palēnām ieskrieties, lai radītu vairākus simtus divkājainu robotu, kas var attēlot cilvēku kustības. Visticamāk, ka sākumā šie roboti tiktu izmantoti dažādiem kravu pārnešanas darbiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ciskudrillis
    08.11.2023 21:13

    Ķīnā jau tā visi izskatās vienādi un strādā vairākās maiņās. Priekškam vēl cilvēkveidīgos robotus štancēt ?

    Krotow
    08.11.2023 21:27

    Kam viņiem roboti? Pēc partijas pasūtījuma uzdrāž 50 miljonus jaunu biorobotu un viss bumbās.

    Reklāma