Web Analytics
More
    Reklāma

    Kļūda iOS operētājsistēmā pārtrauc Wi-Fi pieslēgumu, ja tam ir dīvains nosaukums

    Jaunākie raksti

    Interesantu kļūdu iOS 14 operētājsistēmā atradis drošības pētnieks Karls Šū (Carl Shou), apgalvojot, ka iPhone pieslēdzoties pie bezvadu interneta savienojumiem, kuriem ir neparasts nosaukums, var pazaudēt visu bezvada pieslēguma darbību.

    Piemēram, eksperimenta laikā Karls pieslēdzis iPhone pie Wi-Fi tīkla, kura nosaukums bijis “%p%s%s%s%s%n”, un viedtālrunis vienkārši pazaudējis spēju izmantot bezvadu internetu. Protams, šo situāciju var labot, vienkārši atjaunojot iPhone tīkla uzstādījumus (Settings > General > Reset > Reset Network Settings). Iemesls gan vēl nav zināms, taču tas varētu būt saistīts tieši ar “%” (procentu) zīmes izmantošanu, kas varētu apmulsināt sistēmu tieši no programmēšanā izmantoto apzīmējumu viedokļa. Problēma joprojām ir aktuāla arī jaunākajā iOS 14.6. versijā.

    Apple vēl nav sniedzis oficiālu komentāru par radušos situāciju, bet iepriekš 2018. gadā iOS un macOS operētājsistēmas bija piemeklējusi problēma, ka lietotnes nespēja darboties, ja interneta savienojuma nosaukumā tika izmantots tikai viens simbols. Kamēr kļūda netiks salabota, šis varētu būt lielisks veids, kā izjokot cilvēkus, kas vēlas pieslēgties bezmaksas Wi-Fi tīklam, tomēr beigu beigās pilnībā pazaudējot iespēju izmantot bezvadu internetu. Tā kā labāk nomainīt savu tīklu nosaukumus uz kaut ko saprotamu un kaut cik jēdzīgu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma