Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēki ir parakstījušies par to, lai Bezoss apēstu gleznu “Mona Liza”

    Jaunākie raksti

    Sākumā varētu šķist, ka ideja kādam apēst gleznu varētu rasties šobrīd lielajā Latvijas karstumā, tomēr jau vairāk nekā gadu tiek vākti paraksti par to, lai Amazon dibinātājs Džefs Bezoss iegādātos slaveno gleznu “Mona Liza” un to apēstu.

    Šī noteikti ir diezgan traka un, griebētos teikt, stulba ideja, tomēr tā ir īsta. Kāds ASV dzīvojošs mūziķis Keins Pauvels (Kane Powell) ir izveidojis parakstu vākšanas iespēju internetā, kuras mērķis ir likt Džefam Bezosam iegādāties pasaules slaveno mākslas darbu un to apēst. Jā, tieši tā, iegādāties Leonardo Da Vinči radīto gleznu no Luvras un to apēst. Mērķis gan īsti nav skaidrs un definēts, bet Džefs Bezoss to vienkārši var atļauties izdarīt un kāpēc ne. Tikai ar tādu domu, kā pierādīt, ka viņš to var.

    Reklāma

    Kaut arī šī parakstu vākšana ir aktuāla jau vismaz gadu, tomēr pēdējo nedēļu laikā tā atkal ieguvusi interneta popularitāti, un šobrīd ir savākti gandrīz 11 tūkstoši parakstu, un mērķis ir sasniegt 15 tūkstošus. Tiesa, šī platforma nav ar juridisku spēku, tāpēc tā vairāk kalpo kā idejas nešana pasaulē un atbalstītāju meklētāja, tomēr tas nenozīmē, ka politiķi vai saistītās personas nereaģē uz šīm petīcijām. Kaut arī šāda akcija skan visai dīvaini un neloģiski, tomērm kā norāda mākslas eksperti, ir reizes, kad iznīcinot mākslu tiek radīta pavisam jauna māksla, kas varētu būt saistīts ar šādu situāciju. Tāpat citi “Mona Liza” iegādi saistītu ar finansiālo palīdzību koronavīrusa pandēmijas laikā visai pasaulei, jo gleznas vērtību varētu ziedot dažādiem palīdzības mērķiem. Kā norāda avoti, tad cena varētu būt aptuveni 60 miljardi dolāru, tomēr tas arī nav tik viennozīmīgi.

    Viens ir skaidrs, ka Džefs Bezoss šādā veidā varētu parādīt savu bagātības apmēru un spēju to izdarīt, tomēr arī tīri tehniski glezna ir pārklāta ar speciālu grunti, kas ir ļoti kaitīga veselībai, tāpēc uz šādu avantūru nevajadzētu parakstīties nevienam. Tāpat šāds kultūras un vēstures mantojums vismaz šī brīža sabiedrībā noteikti netiktu iznīcināts tādā veidā.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.06.2021 14:24

    Kur var parakstīties par to lai margināļiem un alternatīvi apdāvinātajiem aizliegtu piedalīties vēlēšanās?

    Vakseris
    22.06.2021 06:19
    Reply to  Krotow

    Pats neiet tu nevari ? Obligāti vajag, lai tev to aizliedz ?

    Krotow
    25.06.2021 22:31
    Reply to  Vakseris

    Ne jau man aizliegs :P

    Reklāma