Web Analytics
More
    Reklāma

    ES gatavojas izlaist digitālo maciņu, kurā varēs glabāt vadītāja apliecību un citus svarīgus datus

    Jaunākie raksti

    Tapis zināms, ka Eiropas Savienība (ES) gatavojas izlaist digitālo maku – risinājumu, kas visu 27 blokā esošo valstu pilsoņiem ļaus vienuviet glabāt maksājumu datus, paroles, oficiālus dokumentus, piemēram, vadītāja apliecību, kā arī piekļūt dažādiem privātiem un  sabiedriskiem pakalpojumiem, izmantojot vienu digitālo ID.

    Līdz šim atsevišķas ES dalībvalstis ir izsniegušas savus digitālos ID, taču pieredze liecina, ka šie risinājumi nav īpaši ērti izmantojami un arī lietojamība kopumā ir diezgan zemā līmenī. Tā kā pandēmija piespiedusi daudz ko pārcelt uz tiešsaisti, ES popularizēs ideju par bloka mēroga personu apliecinošu dokumentu, kas kalpos kā risinājums vieglākai un ērtākai valsts un privāto pakalpojumu piekļuvei un saņemšanai.

    Reklāma

    Būtiski, ka digitālā maka lietošana nebūs obligāts pasākums, taču lietotājiem tas sniegs lielāku digitālo drošību un elastību. Piemēram, dos iespēju caur dažādām lietotnēm, kuras ļauj efektīvi pārbaudīt identitāti, ātrāk iegādāties un pēc tam saņemt pakalpojumus, kā attālināti izīrēt mašīnu utml. iespējas. Lai aizsargātu privātumu, ES norāda, ka neļaus  uzņēmumiem pilsoņu digitālā ID datus izmantot mārketinga un komerciālām aktivitātēm.

    Vienota digitālā maka sistēmu ES gatavojas ieviest pēc apmēram gada.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma