Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung grasās veidot viedtālruņus bez nevienas fiziskas pogas

    Jaunākie raksti

    Beidzot ticis publiskots jau pagājušajā gadā iesniegtais uzņēmuma Samsung patents par risinājumu, kas ļautu atbrīvoties no fiziskajām sānu pogām viedtālruņos, piedāvājot skārienjutīgus sensorus.

    Ideja gan nav nekas jauns, un jau iepriekš ir bijuši centieni nomainīt sānos esošo ieslēgšanas uun skaļuma regulēšanas pogas, taču līdz šim tas nav bijis īsti veiksmīgi. Šādu sensoru izmantošanai ir vairāki ieguvumi, jo tie ļautu paplašināt funkcionalitāti, kuru iespējams pārvaldīt tieši šādā veidā. Tāpat tie ļautu samazināt telefonu izmērus, jo vismaz vizuāli šis patents ir attēlots Samsung salokāmajam tālruniem, kas vedina domāt, ka pirmās ierīces, kas ieraudzītu šos sensorus būtu tieši Galaxy Z Fold sērijas viedtelefoni. Pavisam vienkārša un tomēr svarīga lieta ir iespēja sensorus pievienot abās telefona pusēs, jo šobrīd Samsung Galaxy Z Fold sānu pogas atrodas tikai vienā pusē.

    Reklāma

    Avots: World Intellectual Property Organization

    Kā vēl viens ieguvums no šāda patenta realizācijas būtu samazināta fiziskā spēka izmantošana, kas tādējādi samazinātu arī spiedienu uz salokāmā telefona eņģi. Tā noteikti ir viena no trauslākajām komponentēm šāda veida telefonos, līdz ar to skārienjutīgie sensori nodrošinātu nedaudz drošāku lietošanu. Pagaidām nav skaidri zināms, kuros modeļos un vai vispār šādi sensori tiks izmantoti, taču izskatās, ka šādus risinājumus mēs varētu ieraudzīt nākamajos Galaxy Z Fold salokāmajos viedtālruņos.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Stalkeris
    26.05.2021 14:18

    Tev nebūs veikt “hard-reboot” :D

    Skābene
    26.05.2021 15:50
    Reply to  Stalkeris

    Tieši par to pašu iedomājos! Bateriju izņemt nevar, reboot uztaisīt nevar! Un skaļumu regulēt arī būs neparocīgi! Vienīgi Bixby pogu gan ir laiks izmest!

    Elektriķis
    26.05.2021 16:23
    Reply to  Skābene

    Nav tik traki – ja sensors strādā autonomi (nevis cieši sasaistīts ar procesoru divpusējām saitēm), tad nevar “uzkārties”, to iedarbinot, var restartēt procesoru.

    Kaspars Baradach
    26.05.2021 16:33
    Reply to  Stalkeris

    Nekad neesmu to veicis S vai note aparātiem. Jo nebija vajadzība. Lētajien gan gadās šo izmantot.

    Skābene
    26.05.2021 22:29

    Ar 1 reizi 3 gados pietiek! Pēc gļukaina updeita Note8 1 reiz ekrāns nereaģēja uz pieskārienu. Pēc reboota viss aizgāja un nav vairs atkārtojiet.

    Aigars Axx
    27.05.2021 00:20
    Reply to  Skābene

    Es teiktu, reizi pusgadā jānoliek aparāts uz nulli un jāinstalē viss pa jaunu. Par cik tam nav laika, tad reizi gadā tas jādara gribi vai negribi.
    Runāju par NOTE ierīcēm.

    Last edited 2 years ago by Aigars Axx
    Ūsiņš
    27.05.2021 19:02
    Reply to  Aigars Axx

    Kur tu tādu sviestu izrāvi un priekš kam?
    Ja neesi kaut kāds kreiso apu/spēlīšu instalētās, tad nekas tev tur nav jāreseto, vai jāapdeito!

    wils
    26.05.2021 17:03

    Ja nemaldos, pirms gada vai diviem bezpogu viedtelefons jau izgāzās crowfunding platformā.. kā viņu tur sauca, Meizu Zero?

    no name
    27.05.2021 19:12

    sumkungs var darīt ko viņš grib
    kamēr jevropā būs pircēji karstajiem[tiešā vārda nozīmē] exinosiem tikmēr viss būs kulē

    Reklāma