Web Analytics
More
    Reklāma

    Londonas dizaina muzejā atklāj unikālu, robota radītu gleznu izstādi

    Jaunākie raksti

    Robotu izmantošana manuālu un vienkāršu darbu veikšanā nav nekas jauns, un šobrīd virkne kompāniju tos integrējuši savā piegādes ķēdē – no produktu ražošanas līdz pat piegādāšanas klientam. Līdz šim tika uzskatīts, ka viena no jomām, kur mākslīgajam intelektam ir mazas cerības pārspēt cilvēka veikumu, ir radošais virziens. Taču šķiet, ka arī šeit drīzumā gaidāms robotu uznāciens. Londonā esošajā dizaina muzejā atklāta unikāla gleznu izstāde, ko radījis pasaulē pirmais robots-mākslinieks Ai-Da.

    Ai-Da ir dabiska izmēra ultrareālistisks robots, kas programmēts tieši radošo darbu veikšanai. Radīts 2019. gadā, tas pēc pirmā acu uzmetiena atgādina gluži dabiska paskata sievieti. Ai-Da var gan zīmēt, gan iesaistīties sarunās un diskutēt (zemāk video ar robota uzstāšanos TEDx konferencē), taču tā lielākais “talants” ir pašportretu veidošana. Londonas dizaina muzejā no 18. maija līdz pat 29. augustam apskatāma Ai-Da darbu izstāde, ko veido lielizmēra pašportreti, kas lielākoties radīti fotoreālistiskajā un kubisma stilā un top, pateicoties mākslīgā intelekta algoritmiem.

    Reklāma

    Robots Ai-Da un viņas projekta vadītājs Eidans Mellers

    Ai-Da projekta vadītājs Eidans Mellers norādījis, ka robota izveide ļāvusi aizdomāties un uzdot jautājumus par nākotnes tehnoloģiju pielietojumu, to ļaunprātīgu izmantošanu, iespējamiem riskiem, ko tās var radīt, un galu galā, pie kāda rezultāta tas varētu novest. Tāpat pasaulē pirmā robota – mākslinieka pašportretu izstāde rosina arī diskutēt par to, vai mašīnu radītos mākslas darbus patiešām var saukt par “mākslu”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dace
    24.05.2021 12:57

    cilveki ir par talu aizgajusi un dabus maksat dargu cenu jo tehnologijas saks arvien vairak valdit par mums un vinam nau dveseles!

    oppo
    24.05.2021 13:07
    Reply to  Dace

    nau nau

    klons
    25.05.2021 13:29

    nu ko, bez Pficer čipa šito mākslu nav iespējams saprast… sagaidīšu otro apdeitu, moš sapratīšu..

    Krotow
    25.05.2021 16:36
    Reply to  klons

    Čipa updeits vien nelīdzēs. Vajadzēs arī pistoļgarneles acis.

    Reklāma