Web Analytics
More
    Reklāma

    Adidas prezentējusi skriešanas apavus, kuru augšējo daļu veidojuši roboti

    Jaunākie raksti

    Pēdējos gados skriešanas pasauli bija pāršalkusi aktualitāte apavu zolēs ievietot speciālu karbona plāksni, kura to padara nedaudz atsperīgāku, un šis fakts aktualizēja maratona apavu reglamentu. Taču paralēli tam Adidas pievērsa uzmanību arī kurpes augšējās daļas radīšanai, izmantojot robotu.

    Un tas noticis tādā veidā, ka īpašais robots ar desmit spoļu palīdzību ir spējīgs dažādos veidos uzšūt šo augšējo slāni. To, protams, iespējams veikt gan dažādos virzienos, gan ar lielu precizitāti, kas ļauj savienot datus par to, kā kustas skrējēja pēdas un dizaineru izpratni par ideālo skriešanas kurpi. Tas novedis pie tā, ka zoles daļā izmantots stingrāks un ciešāks raksts, jo papēdis pats par sevi tā nekustas skrējiena laikā, kamēr priekšējā daļā šis raksts ir brīvāks, sniedzot pēdai gan kustību, gan elpošanu.

    Reklāma

    Avots: Adidas

    Īpašā Adidas tehnoloģija nosaukta par “Strung”, kas ir iespēja ar robota palīdzību “uzšūt” augšējo kurpes daļu. Tāpat to iespējams izdarīt ātrāk nekā ar cilvēku darbu, taču pagaidām tā joprojām ir attīstības stadijā, un pirmie apavi pie pircējiem varētu nonākt 2021. vai 2022. gadā.

    Dizaineri darbā izmanto dažādus datus un aprēķinus par it kā ideālo kurpes virsmu, taču tik un tā gala vārds pieder cilvēkiem, kuri ar speciālās programmatūras palīdzību ir spējīgi kontrolēt šo procesu manuāli. Dati un mākslīgais intelekts tomēr var sniegt nepareizu interpretāciju par to, kas notiek realitātē, tāpēc visefektīvāk ir aušanas robotu savienot kopā ar cilvēka izpratni par dizainu, lai radītu nākamās paaudzes skriešanas apavus. Tam visam pa vidu vēl ir vēlme radīt apavus bez oglekļa izmešiem.

    AvotsWIRED
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    14.10.2020 05:44

    pret šādiem specvelkamajiem vajag vērsties tieši tāpat kā pret medicīnas sasniegumu ļaunprātīgu izmantošanu. gribi skriet maratonu — dari to basām kājām. gribi peldēt 100 m — pieklājības pēc uzvelc apenes vai bikini no tīras kokvilnas, nevis gandrīz akvalangista supergludu ietērpu, utt.

    tas par sportu runājot, ja jau maratons tika pieminēts.

    Reklāma