Web Analytics
More
    Reklāma

    Adidas un Allbirds cer radīt apavus bez oglekļa pēdas nospieduma

    Jaunākie raksti

    Domājot par ilgtspējīgāku attīstību, arī apavu ražošanā ienāk svaigas vēsmas. Jaunākie Adidas centieni šajā jomā saistās sadarbībā ar ilgtspējīgu apavu ražotāju Allbirds. Abi uzņēmumi cer kopīgi radīt augstas veiktspējas apavus, vienlaikus samazinot siltumnīcefekta gāzu emisijas.

    Risinājuma izveidē plānots izmantot Allbirds dzīves cikla novērtēšanas rīkus un Adidas oglekļa pēdas analīzes mērījumus, lai noteiktu, kā vislabāk samazināt oglekļa dioksīda izmešus, joprojām saglabājot pašu apavu darbības augstos standartus. Pielāgojumi ilgtspējīgākā virzienā skars visu piegādes ķēdi – sākot no ražošanas līdz transportēšanai uz noliktavām un veikaliem, piesaistot vairāk atjaunojamo enerģijas avotu.

    Reklāma

    Pēc Adidas teiktā – apavi, kas izgatavoti no sintētiskajiem materiāliem, rada aptuveni 11.3 līdz 16.7 kilogramu oglekļa dioksīda. Ādas apaviem oglekļa pēdas nospiedums ir vēl lielāks. Tikmēr abi uzņēmumi cer radīt augstas veiktspējas apavus vien ar diviem līdz trim kilogramiem izmešu un vēlāk šo skaitli samazināt pat līdz nullei.

    Jāatzīst, ka ilgtspējīgās modes lauciņā Adidas jau ir diezgan apjomīga pieredzes bagāža. Pagājušā gadā uzņēmums nāca klajā ar Futurecraft Loop – skriešanas apaviem, kas izgatavoti no 100% pārstrādājamiem materiāliem. Savukārt 2016. gadā Adidas pārsteidza ar UltraBoost apaviem, kas radīti no plastmasas atkritumiem. Tikmēr arī Allbirds nav gluži ar pliku roku ņemams. Šis ražotājs apavu radīšanā izmanto alternatīvos materiālus, kā vilnu un cukurniedru atlikumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma