Web Analytics
More
    Reklāma

    Xbox bijis veiksmīgs iepriekšējais finanšu gads

    Jaunākie raksti

    Par pirmā ceturkšņa un iepriekšējā gada finanšu datiem ir dalījies spēļu konsoļu Xbox īpašnieks Microsoft, norādot uz to, ka gan 2020. gads, gan šī gada pirmais ceturksnis ir bijis pietiekami veiksmīgs, ienesot 3,53 miljardus dolāru Microsoft kasē.

    Kopumā Microsoft spēļu nozare iepriekšējā gadā augusi par 50%, nopelnot 15 miljardus dolārus. Protams, liela daļu tajā ieņēm jauno Xbox Series X/S spēļu konsoļu iznākšana un pārdošana. Tiesa, salīdzinot ar Sony, Microsoft neatklāj precīzu pārdoto konsoļu skaitu iepriekšējā gadā un pirmajā ceturksnī. Pietiekami augusi ar Xbox produktiem un servisiem saistītie ieņēmumi – par 34%, ko veicinājusi trešo pušu izstrādājumu piedāvāšana konsolei. Tāpat turpina augt Xbox Game Pass servisa un pašu radīto spēļu pārdošanas apjomi.

    Reklāma

    Pašu Xbox radīto dzelžu un aksesuāru ieņēmumi ir auguši pat par 232%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kur lielāko daļu sastāda jaunās paaudzes konsoles. Protams, arī Xbox Series X/S piegādes šobrīd kavējas saistībā ar visiem ražošanas ierobežojumiem un detaļu deficīta kopējā tirgū. Microsoft ieņēmumi pirmajā ceturksnī sasnieguši 41,7 miljardus dolāru, no kuriem 15,5 miljardus sastāda spēļu nozare.

    AvotsKitGuru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma