Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā tapusi pirmā “TikTok māja”

    Jaunākie raksti

    Sociālais tīkls un lietotne TikTok šobrīd ir viena no pasaulē populārakajām lietotnēm, kurā cilvēki veido īsus video ar dažāda veida saturu, kuri pēc tam ir pieejami visai pasaulei. Savu popularitāti šī lietotne ieguvusi ar to, ka, pateicoties īpašajam algoritmam, jebkuram satura veidotājam ir iespēja tik redzētam visā pasaulē. Nedrīkst gan aizmirst šaubas par šīs lietotnes datu drošību.

    Kā izrādās, tad šī nemaz nav tikai tāda izklaide, jo jau pagājušajā gadā pasaulē ir parādījušās tā saucamās TikTok “mājas”, kas tiešām ir īstas mājas un bieži vien lielas savrupmājas, kurās kopā dzīvo un savu saturu veido TikTok lietotāji. Mājas ir veidotas ar domu, lai tās aprīkotu ar nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu kā gaismas, mikrofoni un kameras, bet arī lai varētu saturu veidot tieši kopā ar citiem influenseriem. Īpaši populāri šajā lietotnē ir dažādi izaicinājumi, tāpēc esot kopā ar citiem populāriem “tiktokeriem” ir iespējams veidot saturu, kas sasniegs vēl lielāku auditoriju. Tiesa, šādi izaicinājumi jau ir prasījuši vismaz vienas jaunietes nāvi.

    Reklāma

    Arī Latvija nesnauž šajā jomā, un salīdzinoši nesen ir tikusi izveidota pirmā TikTok “māja” Baltijā “Fam3 House”. Šobrīd šajā mājā mitinās tādi Latvijas jaunie “tiktokeri” kā joku veidotājs Andrejs (@andrejko_epta), ielu intervētājs Toms (@tommyboay), dejotāji Ksenija (@ksyusha.wavy) un Goša (@goshawty371), ka arī blogeres Eļa (@elyaasee) un Kate (@kateanalyy). Viņu kopējā auditorija šobrīd esot 300 tūkstoši, un video ir apskatīti vairākus desmitus miljonus reižu. Zīmīgi, ka no kopējiem video vismaz 20 ir sasnieguši arī 1 miljona skatījumu atzīmi.

    Kā informē “Fam3 House” pārstāvji, tad jau šobrīd notiek aktīvs darbs pie tā, lai uzsāktu sadarbību ar populārām vietējā šovbiznesa un sporta personībām, kā arī ārzemju blogeriem. Nav pieejama plašāka informācija par biznesa modeli, kas patiesībā ir interesantākais šajā kontekstā. Šīs mājas noteikti ir jāuztur, un, kā norādīts, tad satura veidotāji šādās vietās parasti maksā noteiktu mēneša maksu un daļu no iegūtās peļņas. Tas nozīmē, ka ienākumi var strauji mainīties.

    Neesmu aktīvs TikTok lietotājs, bet šad un tad pārskatot man ieteiktos video, par šādiem populāriem latviešiem gan neesmu dzirdējis, bet iespējams, ka jaunā māja-studija ļaus viņiem sasniegt vēl lielāku popularitāti un auditoriju.

    AvotsDelfi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    UwU
    22.04.2021 16:42

    Kur?

    no name
    23.04.2021 01:12
    Reply to  UwU

    tauta runā ka tā ir Tvaika iela bet juridiski būs Aptiekas iela 1 k-4, Rīga, LV-1005

    Janis Murnieks
    22.04.2021 17:57

    Nesaturveidotāji :D

    btw – Katei savdabīgs nikneims .

    Last edited 2 years ago by Janis Murnieks
    digitalk
    22.04.2021 19:12
    Reply to  Janis Murnieks

    varbūt viņa ir Kate Anna Lī, tikai prāta tā pamazāk…

    x-f
    22.04.2021 20:29

    Savu popularitāti šī lietotne ieguvusi ar to, ka, pateicoties īpašajam algoritmam, jebkuram satura veidotājam ir iespēja tik redzētam visā pasaulē.

    Izņemot tad, ja esi, piemēram resns – tad īpašais algoritms tevi noraks. :)
    Ceļā uz idiokrātiju..

    TolikTok
    22.04.2021 21:30
    Krotow
    22.04.2021 21:49

    Kad dievi un elki izbeigušies, liek uz paneļa paši sevi ;)

    Kristaps samtiņš
    27.04.2021 10:50

    Tie taču Rossija dzeguzēni

    Reklāma