Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izziņojis jaunu Surface Laptop 4 portatīvo datoru, Surface Headphones 2+ austiņas un citas noderīgas lietas darbam no mājām

    Jaunākie raksti

    Kaut arī pavasaris aiz loga vēl neliecina par plaukstošu laiku, tikmēr tehnoloģiju jomā tas ir visai ražīgs, jo 13. aprīlī Microsoft prezentēja vairākus jaunus produktus, no kuriem galvenie ir jaunais portatīvais dators Surface Laptop 4, kā arī Surface Headphone 2+. To visu papildus austiņas, tumbiņas un tīmekļa kamera, kas īpaši savienosies ar videokonferenču platformu Teams. Viss par un ap Microsoft produktu un servisu pasauli.

    Surface Laptop 4

    Avots: Microsoft

    Nosaukums jau saka priekšā, ka šis būs ceturtās paaudzes modelis Surface Laptop portatīvo datoru saimē, kas ir viegli, pietiekami jaudīgi un ar labu bateriju aprīkoti datori gan izklaidei, gan darbam. Baterijas ilgums vismaz uz papīra izskatās pat ļoti labi un iespaidīgi.

    Reklāma

    Tātad jaunie Surface Laptop 4 sērijas portatīvie datori būs pieejami ar 13,5 un 15 collu lieliem skārienjutīgiem ekrāniem, un tos darbinās gan 11. paaudzes Intel Core, gan AMD Ryzen procesori. Būs iespējas izvēlēties starp 8, 16 un 32 GB operatīvajām atmiņām, bet cietā diska ietilpība būs no 256 GB līdz 1 TB. Līdzīgi iepriekšējās paaudzes Laptop 3 datoriem, arī šos no ārpuses pārklās īpašais Alcantara audums, piedāvājot četras dažādas krāsu izvēles.

    Jaunie Microsoft portatīvie datori būs aprīkoti ar USB-C, USB-A pieslēgvietām, kā arī 3,5mm audio izeju. Kā jau minēju, tad Surface Laptop 4 darbības laiks tiek solīts robežās no 15 līdz pat 19 stundām, kas ir ļoti ilgi, ja salīdzinām ar šī brīža piedāvājumu. Reālākais un tiešākais konkurents šim datoram noteikti ir jaunie Apple MacBook portatīvie datori, kas aprīkoti ar M1 procesoru. Vieglākā modeļa svars būs 1,27 kg, bet lielākā 15 collu versija svērs 1,54 kg, līdz ar to šo portatīvo datoru ir itin viegli nēsāt ikdienā.

    Surface Laptop 4 sākuma cena būs 1129 EUR (999,99 USD), un tā varēs sasniegt 2549 EUR (2299,99 USD) jaudīgākajā komplektācijā. Jaunais modelis Japānas, ASV un Kanādas tirgos būs pieejams jau no 15. aprīļa, un izskatās, ka arī daļā lielāko Eiropas valstu to jau ir iespējams pasūtīt.

    Surface Headphones 2+

    Patiesībā šīs bezvadu austiņas nav liels jaunums un visu svarīgāko informāciju par tām variet uzzināt Kristapa video apskatā, jo Headphones 2+ vienīgā atšķirība no parastās versijas ir īpaša videokonferenču Teams poga, kas ļauj ātrāk pieņemt vai noraidīt zvanus. Līdz ar to šis pavasara produktu izlaidums saistīts ar daudz noderīgiem rīkiem un kontrolēm attālinātajam darbam. To cena būs 329,99 EUR (299,99 USD). Uz šīm austiņām nenāksies gaidīt pārāk ilgi, jo tāpat kā Surface Laptop 4, tās būs pieejamas jau šomēness.

    Pārējie labumi

    • Microsoft Modern USB Headset austiņas būs pavisam vienkāršas, bet ikdienās darbā noderīgas vada austiņas. Tās būs iespējams savienot ar USB-A pieslēgvietu, un īpašās kontroles pogas spēs ziņot gan par ienākošo Teams zvanu, gan regulēt skaņu un citas ierastās funkcijas. Tāpat tās būs aprīkotas ar mīkstiem ausu spilventiņiem, lai pēc iespējas ilgāku laiku neliktu par sevi manīt. Protams, nav aizmirsts par nolaižamo mikrofonu. Cena būs 49,99 USD.
    Avots: Microsoft
    • Microsoft Modern Wireless Headset ir bezvadu versija USB savienojuma austiņu versijai, tātad tā ir aprīkota ar noņemamu kabeli, un tās varēs savienot ar datoru brīžos, kad ir beigusies baterija. Bevadu režīma ilgums tiek solīts līdz pat 30 stundām runāšanai Teams, bet ikdienas mūzikas klausīšanās būs iespējama pat 50 stundu garumā. Tāpat austiņas spēs saprast, kad ir ieslēgts vai izslēgts mikrofons, balstoties uz tā pozīciju, bet zvanus būs iespējams konrolēt ar pogām, kas iebūvētas labajā skaļrunī. Šo bezvada austiņu cena ir 99,99 USD. Abas austiņu versijas būs pieejamas no jūnija.
    • Microsoft Modern Webcam būs tīmekļa kamera ar 1080p izšķirtspēju un USB-A pieslēgvietu, kā arī jau laikus ir padomāts par papildus drošību, iebūvējot šo te pavelkamo aizsargstikliņu. Kamera būs spējīga gan atpazīt seju, gan automātiski regulēt nepieciešamo apgaismojumu un sniegt HDR kvalitātes video. To papildinās LED gaismas indikators, kas norādīs vai jūsu zvanā tiek izmantota video iespēja. Tīmekļa kameras cena 69,99 USD un tā būs pieejama sākot no jūnija.
    Avots: Microsoft
    • Kā pēdējais no jaunumiem ir maza izmēra skaļrunis, ar kura palīdzību būs iespējams kontrolēt gan skaļumu, gan zvanus un izslēgt mikrofonu, kad tas nepieciešams videokonferencēs. Papildus tam tiks nodrošināta automātiskā trokšņu slāpēšana, kuras nepieciešamību šobrīd var izjust arvien vairāk un vairāk, kad cilvēki strādā attālināti. Skaļruni būs iespējams savienot ar USB-C pieslēgvietu, un tā cena būs 99,99 USD.
    Avots: Microsoft
    AvotsZDNet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rolix
    14.04.2021 13:11

    Tur gadījumā nav sajauktas USD cenas ar EUR cenām? Kā EUR var būt lielāks cipars nekā USD? Vai tā ir ES cena

    Last edited 2 years ago by Rolix
    Rudolfs
    14.04.2021 13:21
    Reply to  Rolix

    Viss MS Surface Eiropā maksā smagi dārgāk nekā US. Līdzīgi ir ar DELL.

    Puteklis
    15.04.2021 07:52

    Atcerēsimies arī, ka ASV ir pieņemts cenas noradīt bez pievienotās vērtības nodokļa, jo tas katrā štatā var atšķirties, tā kā tad tā starpība vairs nav tik liela – lai arī ASV tāpat būs lētāk…

    Janis Liepins
    15.04.2021 09:34

    Incanti vai beidzot būs paradījusies iespēja atvienot bateriju?
    Šiem aparātiem pie boot loop rodas bezizejas situācija, bet bateriju nekā nevar atvienot. Jāgaida kamēr baterija nosēžas vai jāsūta uz MS maiņai ja ir garantija. Tāāāāds čakars!

    Reklāma