Web Analytics
More
    Reklāma

    Mobilo lietotņu patēriņš pēdējo divu gadu laikā citviet pieaudzis par 80%

    Jaunākie raksti

    Koronavīrusa pandēmija ir ieviesusi būtiskas korekcijas daudzās jomās, tajā skaitā arī mobilo ierīču izmantošanas paradumos un mobilo aplikāciju lietošanā. Cilvēki sākuši krietni vairāk laika pavadīt pie ierīču ekrāniem, un šādu tendenci parāda arī pētījumu firmas “App Annie” jaunākais ziņojums. Izsecināts, ka “Android” ierīču īpašnieki mobilās lietotnes šobrīd izmanto vidēji 4,2 stundas dienā, kas ir par 30% vairāk nekā 2019. gadā.

    Ziņojumā norādīts, ka 2021. gada pirmajā ceturksnī vairāk nekā četras stundas dienā mobilās lietotnes izmantoja “Android” ierīču īpašnieki tādās valstīs kā ASV, Turcija, Meksika un Indija. Vislielākais mobilo lietotņu patēriņa pieaugums vērojams tieši Indijā – salīdzinot ar 2019. gadu, tas audzis par 80%. Būtiski arī, ka tādās valstīs kā Brazīlija, Dienvidkoreja un Indonēzija mobilo lietotņu patēriņš sasniedz pat piecas un vairāk stundas dienā.

    Reklāma

    Avots: App Annie

    Lai vēl uzskatāmāk novērtētu mobilo lietotņu izmantošanas pieaugumu, jāpiemin, ka pētījumu un datu analītikas kompānija “Nielsen” pērn nonāca pie secinājuma, ka patērātāji vidēji 4,5 stundas dienā pavada pie TV, savukārt mobilās lietotnes izmanto vidēji 3h un 46 minūtes. Vienlaikus jānorāda, ka “Nielsen” savā pētījumā iekļāva visu viedtālruņu lietotājus, kamēr “App Annie” tikai “Android” īpašniekus. Tomēr kopējā tendence ir skaidra – mobilo lietotņu vara pār lietotāju top lielāka un tās kļūst par arvien iecienītāku laika pavadīšanas iespēju.

    Avots: App Annie

    Kā populārākās mobilās lietotnes šobrīd jāmin “TikTok”, “Youtube” un “Facebook”. Šī gada pirmajā ceturksnī Rietumu tirgos strauji pieaudzis tādu saziņas lietotņu kā “Signal” un “Telegram” lietotāju skaits. Tāpat ļoti populāras ir arī investīciju un akciju tirdzniecības lietotnes – “Coinbase” un “Upbit”. Nedrīkst aizmirst arī par “Clubhouse“, kas šī gada sākumā, pateicoties vairāku sabiedrībā zināmu personu iesaistei, guva strauju popularitāti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    12.04.2021 09:54

    Nop, ne man – kā ir 1-2h dienā tā ir, jau kādus gadus 5.

    12.04.2021 12:58

    raksts 90% par Android, bet bildē aifons :D

    12.04.2021 13:20

    no tā mazāk ironiski smieklīgi jau nepaliek :)

    Aigars Axx
    12.04.2021 23:30

    Kāds sakars ar pandēmiju?
    Nav datu par iepriekšējiem gadiem. Pieļauju, ka lietošanas laiks pieaug jau no 2009. gada. Vai no 2003. gada… Mobilo ierīču lietošana ies plašumā joprojām arī bez pandēmijas tikai tā iemesla dēļ, ka pieaug ierīču iespējas un cilvēku masas sāk tās izmantot.
    Piem šobrīd lasu kursoru un rakstu komentāru skatoties tv, jo dullais provaiders tet ir izdomājis iemočīt pa vidu savas reklāmas! :-)

    Reklāma