Web Analytics
More
    Reklāma

    Boston Dynamics piedāvās jaunu noliktavām paredzētu robotu Stretch

    Jaunākie raksti

    Robotu radītāji Boston Dynamics ir atklājuši vēl vienu jaunu produktu savā robotu klāstā, kas palīdzēs noliktavās pārvietot kastes, kas principā ir tā vienīgais uzdevums, un paredzēts, ka tas spētu pārvietot līdz 800 kastēm stundā.

    Stretch ir radīts ar domu, lai uzlabotu un automatizētu darbu noliktavās, jo bieži vien tās ir pielāgotas tieši pašiem automātiskajiem robotiem, ierobežojot šo jomu. Tomēr jaunais robots būs spējīgs mijiedarboties gan ar cilvēkiem, gan pielāgoties garajām noliktavu ailēm. Stretch nav radīts, lai būtu līdzīgs cilvēkiem vai dzīvniekiem, kā tas ir uzņēmuma zināmo robotu Spot, bet šeit pamatmērķis ir būt pēc iespējas praktiskākam robotam. Par to liecina it kā salīdzinoši vienkāršā uzbūve, jo Stretch ir viena kustīga daļa ar piesūcekņiem, lai satvertu kastes, un tas viss piestiprināts masīvai un kantainai pamatnei.

    Reklāma

    Kā norāda Boston Dynamics pārstāvji, tad Stretch ļaus automatizēt tās vides, kurās tas līdz šim nav bijis iespējams. Lai uzlabotu pārvietošanas robota mobilitāti, tas ir aprīkots ar dažādiem sensoriem un kamerām, kuras ļauj orientēties vidē. Lielā roka spēj kustēties plašā amplitūdā un maksimālais pārvietojamās kastes svars ir līdz 23 kg. Inženieri ir spējuši izveidot savu risinājumu robota “rokai”, lai tā pati spētu noturēt svaru, nebalstoties uz masīvo pamatni.

    Uzņēmums uzskata, ka viņu nākamie klienti varētu būt tā plašā uzņēmumu daļa, kurā nav nekādi automatizācijas risinājumi, un Stretch varētu būt lieliska alternatīva. Tiesa, nav zināma tā cena un pirmie komerciālie testi varētu sākties 2022. gadā, kad mēs uzzināsim par tā lietderību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    31.03.2021 14:36

    Spriežot pēc Sainsbury’s datiem – Noliktavas darbinieks spēj salikt vidēji 230-240 kastes stundā. Tas ir ieskaitot paletes aptīšanu, pārvietošanu, pusdienas pārtraukumu, utt.
    Ja 800 kastes stundā ir tikai tīra pārkraušana, tad tas nav pietiekami.

    Rudolfs
    31.03.2021 15:04
    Reply to  Tasesmues

    Gan jau uzlabos nākamajā paaudzē. Tieši Sainsbury’s ar relatīvi ļoti augstajām algām noliktavas darbiniekiem būs pirmais rindā pēc šādiem robotiem.

    Reklāma