Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais “Hyundai IONIQ 5” arī praksē demonstrē teicamas uzlādes spējas

    Jaunākie raksti

    “Hyundai” nesen prezentēja savu jauno elektroauto “IONIQ 5”, solot augstu efektivitāti un vairāk nekā 450 kilometrus ar vienu uzlādi, kā arī šim brīdim izcilas ātrās uzlādes spējas – auto var lādēties ar 220 kW jaudu, izmantojot līdzstrāvu. Un arī praksē pierādījies, ka šis auto lādējas ļoti ātri.

    Kāds vācu jūtuberis pamanījis, ka ātrās uzlādes stacijā lādējās “IONIQ 5” prototips, tāpēc viņš devies apskatīt, ko šis auto spēj. “Youtube” publicētajā video redzams, ka auto uzlādes stacijā atrodas 16 minūtes, šajā laikā uzlādējot 42 kWh. Tas nozīmē, ka vidējais uzlādes ātrums šajā laikā bijis apmēram 157 kWh.

    Turpat blakus pie auto atradušies inženieri, kuri ar to brauca, pastāstot, ka sākotnēji auto lādējies pat ar 220 kW jaudu. Autoražotājs sola, ka no 10 līdz 80 procentiem var uzlādēties 18 minūšu laikā. Video redzams, ka uzlādes jauda nokrīt līdz niecīgiem 3 kW, taču video autors pastāstīja, ka tas bijis tikai “mirkļa vājums” un pat ar 96% baterijas uzlādi auto joprojām lādējās ar 45 kW jaudu.

    Ja ražošanas versijā mašīna spēs lādēties vismaz tikpat ātri, sasniedzot solīto efektivitāti un nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi, tad “IONIQ 5” būs ļoti nopietns konkurents elektroauto tirgū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    08.03.2021 15:22

    Tas jau viss forši, bet ne mums. Ne to auto var nopirkt, ne tādu lādētāju var sastapt.
    Video fonā var redzēt, cik tur ir brīvu lādēšanās vietu, it sevišķi Teslām. Tās gan var nopirkt un samērā ātri.

    Krotow
    08.03.2021 16:39
    Reply to  Elektriķis

    Jap, par šo lai domā pārējo e-auto ražotāji. ASV un Norvēģijā Tesla vinnē tieši ar diezgan labu ātro lādētāju pieejamību.

    Reklāma