Web Analytics
More
    Reklāma

    Nvidia iepriekšējā ceturksnī apgrozījusi 5 miljardus dolāru, neskatoties uz piegādes problēmām

    Jaunākie raksti

    Vēl viens no lielajiem tehnoloģiju gigantiem Nvidia ir paziņojis par saviem 2020. gada ceturtā ceturkšņa finanšu datiem. Par pārsteigumiem gan sev, gan investoriem uzņēmums iepriekšējā gada pēdējos trīs mēnešos ir ieņēmis piecus miljardus dolāru, kas ir līdz šim augstākais rādītājs.

    Neskatoties uz to, ka arī Nvidia ir skārušas komponenšu piegādes problēmas un joprojām ir deficīts pēc uzņēmuma septembrī prezentētajām GeForce RTX 30XX sērijas videokartēm, ir izdevies visai sekmīgs gada noslēgums. Piecu miljardu ieņēmumi ceturtajā ceturksnī ir bijuši par 61% lielāki, salīdzinot ar šo pašu periodu 2019. gadā. Uzņēmums paredz, ka, neskatoties uz gada sākumā ierasti klusāko periodu, ieņēmumi varētu saglabāties šajās pašās robežās.

    Reklāma

    Nvidia prognozē, ka arī šī gada pirmajos trīs mēnešos galvenie ienākumi nāks no videospēļu tirgus, neskatoties pat uz RTX videokaršu nepieejamību, jo patiesībā arī konkurentam AMD ar piegādēm šobrīd neklājas diez ko labāk. Uzņēmums nesen paziņoja, ka RTX 3060 sērijas videokartēm būs ierobežotas kriptovalūtas “rakšanas” spējas, lai tādējādi samazinātu interesi no šīs jomas pārstāvjiem, un videokarte būtu pieejama ikdienas lietotājiem. Grafiskā procesora cena arī ir visai draudzīga – 329 dolāri.

    Investoru sapulcē tika atzīmēts, ka kriptovalūtu ieguvēji no šiem 5 miljardiem sastāda aptuveni 6% ar 300 miljoniem dolāru, līdz ar to šie “racēji” nesastāda kādu nozīmīgu ienākumu daļu, un tāpēc nav tik svarīgi uz tiem koncentrēties. Sagaidāms, ka RTX 30XX videokaršu nepieejamība saglabāsies gan 2021. gada pirmajā ceturksnī, gan gada griezumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uname
    01.03.2021 11:35

    Pats labākais, ka Gross Margin % viņiem Q4 2020 bija 65% – tas nozīmē, ka 65% no pārdotā (atņemot ražošanas un piegādes izmaksas) produkta ieņēmuma NVIDIA patur sev peļņai. Tas ir iespaidīgi. No otras puses, pārāda, tādu kā monopolu, jo NVIDIA nejūt vajadzību iespringt par cenu samazināšanu.

    Aigi
    01.03.2021 18:06

    Es parasti neaizrādu par gramatiku. Bet ieņemt var vai nu bērnu, vai 50 gramus. Uzņēmumi vai nu apgroza, vai nopelna.

    Last edited 3 years ago by Aigi
    Cilveks
    02.03.2021 11:01
    Reply to  Aigi

    Pasaki to Valsts Ieņēmumu Dienstam :D

    Reklāma