Web Analytics
More
    Reklāma

    Gandrīz puse pārdoto viedtālruņu Japānā pagājušajā gadā bijuši iPhone

    Jaunākie raksti

    Šī gada pirmajos mēnešos ienāk arvien jauna un jauna informācija par dažādiem 2020. gada finanšu un pārdošanas datiem, tāpēc ir pieejama informācija, ka iepriekšējā gada pēdējā ceturksnī 52,6% no Japānā pārdotajiem viedtālruņiem bijuši Apple iPhone modeļi.

    Japānas mobilo telefonu tirgus Q4. Avots: IDC

    2020. gada pēdējos trīs mēnešos tika pārdoti vairāk nekā 6 miljoni iPhone telefonu, kas ir 13,8% ikgadējais pieaugums. Pēc tam ar 1,4 miljoniem seko Sharp ražojumi, bet Samsung ieņēma trešo vietu ar 781 tūkstoti pārdoto telefonu. Protams, jāņem vērtā fakts, ka oktobrī tika prezentēti jaunie iPhone 12 modeļi, kas veicināja šos iespaidīgos pārdošanas apjomus.

    Reklāma

    Japānas mobilo telefonu tirgus 2020. gadā. Avots: IDC

    Līdzīga situācija saglabājas arī visa gada garumā, jo iepriekšējā gadā Apple ar 46,5% ir bijis populārākais telefons kopējā tirgū, pārdodot 15,637 miljonus vienību, kas ir bijis 8,3% pieaugums, salīdzinot ar 2019. gadu. Arī kopējā gada kontekstā otrajā vietā ir Sharp ar 13,3%, Fujitsu ar 8,3%, bet Samsung ieņem godpilno ceturto vietu ar 8,1% jeb 2,711 miljoniem pārdoto telefonu.

    Tiesa, Apple dominance Japānā tāda nav bijusi vienmēr, jo iPhone pirmajos gados, tas nav bijis visai populārs šajā valstī, tāpēc ka nav atbildis patērētāju prasībām un izpratnei par mobilo telefonu. Taču 10 gadu laikā situācija ir krietni vien izmainījusies, un Japāna šobrīd ir populārākais iPhone noieta tirgus. Lielu popularitāti noteikti ir veicinājis tas, ka Apple iPhone 12 modeļi beidzot saņēmuši arī 5G atbalstu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as as
    01.03.2021 10:46

    Kas tie par Sharp, Fujitcu un Kyocera, kas pie mums pat nav dzirdēti??? Pilnīgi neticami, ka kautkur citur tie ir populāri, bet mēs par tādiem pat dzirdējuši neesam!

    Reklāma