Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” apžēlojies – lietotājiem Austrālijā atjaunos piekļuvi platformā esošajām ziņām

    Jaunākie raksti

    Tikai dažas dienas pēc tam, kad “Facebook” paziņoja, ka Austrālijas izdevējiem un iedzīvotājiem liegts dalīties ar platformā esošo ziņu saturu, kompānija savus plānus mainījusi. “Facebook” sākotnēji nebija mierā ar Austrālijas politiķu izstrādāto Kodeksu, kas paredz to, ka vietējiem medijiem ir jāsaņem samaksa no “Facebook” par viņu publicēto saturu šajā platformā. Nu situācija iegrozījusies mazliet citādāk.

    “Facebook” savā paziņojumā norādījis, ka Austrālijas valdība jaunajā mediju likumā veikusi vairākas izmaiņas, kuras, pēc visa spriežot, kompānijai likusi mainīt savu nostāju. Austrālijas premjerministrs Skots Morisons (Scott Morrison) paziņoja, ka sarunas ar “Facebook” esot atsākušās un lietas pamazām sākot nokārtoties.

    Reklāma

    Jaunajā mediju likumā esot pievienoti vairāki grozījumi, kuri “sniedz papildu skaidrību digitālajām platformām un ziņu mediju uzņēmumiem par to, kā Kodeksam ir paredzēts darboties. Saskaņā ar “The New York Times” rakstīto – grozījumi ietver divu mēnešu garu pārdomu laiku, kurā abām pusēm jāizstrādā mediju piedāvājumi. Tā rezultātā, iespējams, tiktu atrastas alternatīvas, kuras beigu beigās atbrīvotu “Facebook” no darbošanās saskaņā ar šo Kodeksu.

    Tikmēr pats “Facebook” sola, ka tuvākajās dienās austrāliešiem atjaunos piekļuvi platformas ziņu saturam un ļaus atkal ar to publiski dalīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pičs
    25.02.2021 09:16

    Nevis “apžēlojies”, bet “nobijies”.
    https://www.bbc.com/news/technology-56168843
    VIsmaz kādam pietika iekšu, lai pateiktu Zukerbergam kaut ko pretī.

    digitalk
    25.02.2021 11:14
    Reply to  Pičs

    protams, protams. ko tad tu gribēji, lai “preses pīļu” tirgotāji rakstītu?

    Pičs
    25.02.2021 19:37
    Reply to  digitalk

    Nezināju, ka BBC ir preses pīle. “Atvaino”.

    digitalk
    25.02.2021 23:30
    Reply to  Pičs

    tev vēl daudz pārsteigumu priekšā — CNN vai RT, piemēram.

    Pičs
    26.02.2021 09:04
    Reply to  digitalk

    Tu nopietni? BBC, CNN un RT salikt vienā maisā? Varbūt piemetam arī Qanon? Pasaki vēl ka Facebook ir tavs galvenais un ticamākais informācijas avots. Nevajag izlikties gudrākam par pārējiem.

    Reklāma