Web Analytics
More
    Reklāma

    Atvērta reģistrēšanās jau trešajai “Deep Tech Atelier” konferencei

    Jaunākie raksti

    No trešdienas, 24. februāra, ir oficiāli atvērta reģistrācija jau trešajai “Deep Tech Atelier” konferencei, kas šogad būs veltīta kosmosa, veselības aprūpes un medicīnas tehnoloģijām un zinātnisko atklājumu komercializācijai, informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.

    Baltijā vērienīgākā “deep-tech” nozares konference norisināsies tiešraidē no 14. līdz 16. aprīlim no Hanzas perona Rīgā. Reģistrēties bez maksas var tīmekļa vietnē deeptechatelier.liaa.gov.lv vai sekojot šai hipersaitei https://deeptechatelier.liaa.gov.lv/register/.

    Reklāma

    “Konferences satura veidošanā esam iedvesmojušies no vērtību ķēžu filozofijas. Proti, mēs esam pārliecināti, ka, apvienojot vienas nozares dalībniekus kopīgā platformā, mēs varam radīt potenciālu jaunām sadarbībām, jaunradei, tehnoloģiju un biznesa ideju pārnesei. “Deep Tech Atelier” ir vairāk nekā lektoru uzstāšanās un diskusijas, tās ir praktiskas zināšanas, darbnīcas, domnīcas, ideju un kontaktu apmaiņa, kā arī absolūti reāla un praksē pārbaudīta iespēja trīs dienās izveidot savu, unikālu “deep-tech” jaunuzņēmumu,” uzsvēra Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns.

    Piedalīties konferencē ir aicināts ikviens, kurš ir vai vēlas kļūt par zinātņietilpīgo jaunuzņēmumu ekosistēmas daļu. “Esošie un topošie zinātnēs balstīto jaunuzņēmumu vadītāji, zinātnieki, investori, akceleratori, politikas veidotāji, augstākās izglītības, valsts iestāžu un pašvaldību darbinieki, biznesa un tehnoloģiju jomas studenti un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji kā Latvijā, tā ārpus tās ir “Deep Tech Atelier” auditorija,” teica Rožkalns.

    Konferencei “Deep Tech Atelier arī globālās pandēmijas apstākļos ir uzstādīti augsti mērķi, tādēļ programmā iekļauti tehnoloģiju nozarē vadošie starptautiskie un vietējie eksperti, kuru uzdevums būs paplašināt konferences dalībnieku redzesloku un iedvesmot jauniem izaicinājumiem.

    Konferencē piedalīsies kosmosa tehnoloģiju vizionārs, viens no ietekmīgākajiem ekspertiem savā jomā, investors, riska kapitāla fonda “SpaceFund” un vairāku “deep-tech” uzņēmumu dibinātājs Riks Tumlinsons (Rick Tumlinson). Lektors, pētnieks, uzņēmējs un investors ar doktora grādu organiskajā ķīmijā Dr. Aškans Fardosts (Ashkan Fardost). Futūrists, uzņēmējs, investors un vides aktīvists Igors Bēkers (Igor Beuker). Lektors, kurš izstrādājis uzņēmējdarbības vadības un attīstības metodes, kuras māca prestižās starptautiskās universitātēs, Dr. Šailendra Vjakarnams (Shailendra Vyakarnam) un citi. Pilns lektoru saraksts pieejams konferences tīmekļa vietnē deeptechatelier.liaa.gov.lv.

    Līdztekus konferencei “Deep Tech Atelier” norisināsies vēl divi pasākumi, kurus LIAA organizē sadarbībā ar ilggadējo partneri – zinātnes komercializācijas platformu “Commercialization Reactor”. Proti, jau 17. “Commercialization Reactor Ignition Event”, kurā uzņēmējiem ir iespēja iepazīt zinātniekus un to sasniegumus, lai veidotu kopīgas jaunuzņēmumu komandas, kā arī starptautiskais konkurss “deep tech” jaunuzņēmējiem.

    “Šā konkursa mērķis ir ļaut starptautiskajiem investoriem un industriālajiem partneriem iepazīt jaunuzņēmumu piedāvātos risinājumus, tā radot iespēju veidoties jaunām partnerībām. Vienlaikus jaunuzņēmēji tā var testēt izstrādātās idejas un tehnoloģijas, kā arī demonstrēt savas stratēģiskās un prezentēšanas prasmes viņu tiešajā mērķauditorijā,” skaidroja “Commercialization Reactor dibinātājs un vadītājs Nikolajs Adamovičs.

    “Deep Tech Atelier” jaunuzņēmēju konkursā var pieteikties jau tagad un līdz pat 28.martam tīmekļa, aizpildot reģistrācijas formu vietnē www.commercializationreactor.com. Jau 1.aprīlī tiks izziņoti 20 finālisti, kuri 15. aprīlī attālināti varēs prezentēt savas idejas starptautiskajai žūrijai.

    Pieci labākie laureāti iegūs iespēju kļūt par “Commercialization Reactor” akcelerācijas programmas dalībniekiem. Šī programma iekļauj interaktīvus darbseminārus par dažādām tēmām un inviduālas mentoringa sesijas, lai atbalstītu uzņēmējdarbības uzsākšanu izvēlētajā jomā, izstrādātu atbilstošu biznesa modeli un atrastu partnerus un investorus, kas būtu ieinteresēti turpmākā projekta attīstībā.

    Adamovičs skaidroja, ka akcelerācijas programmas dalībnieku vienlaikus attīsta gan analītisku, gan radošu pieeju uzņēmejdarbībai, apgūst prasmes redzēt kopējo ainu, nezaudējot fokusu uz detaļām, bet par visu vairāk iegūst pārliecību par sevi, radot ambiciozus, starptautiskus uzņēmumus.

    “Mēs, protams, cerējām, ka 2021. gadā “Deep Tech Atelier” varēs notikt klātienē, bet pagaidām tas nav iespējams. Tāpēc darām visu iespējamo, lai nodrošinātu iespējami kvalitatīvāku un saturiski vērienīgāku pasākumu tiešsaistē. Mēs esam pateicīgi, ka vairāki starptautiskie lektori, ievērojot visus drošības noteikumus, ir plānojuši uzrunāt skatītājus no skatuves Rīgā,” teica Rožkalns.

    Viņš arī piebilda, ja aprīļa beigās valstī paredzētie epidemioloģiskie noteikumi atļaus, tad noteikti neliela daļa reģistrēto dalībnieku pasākumu varēs baudīt arī klātienē. “Veselība, protams, mums ir pirmajā vietā, taču, ja būs iespēja kaut nelielai daļai viesu būt Hanzas peronā, tad mēs noteikti to izmantosim,” piebilda LIAA vadītājs.

    “Deep Tech Atelier” ir konference un praktiskie darbsemināri, kas Rīgā norisinās jau trešo reizi, ik gadu pulcējot vairākus simtus dalībnieku klātienē. 2020. gadā pandēmijas dēļ paredzētais pasākums tika pārcelts uz 2021. gadu. Pašlaik “Deep Tech Atelier” ir vērienīgākais notikums Baltijā, kas ir veltīts tieši zinātņietilpīgās ekosistēmas un nozares attīstībai. Katru gadu pēc “Deep Tech Atelier” sadarbībā ar zinātnes komercializācijas platformu “Commercialization Reactor” dzimst ap desmit zinātnieku un uzņēmēju veidotās komandas, kurām vēlāk jāpārtop par jaunuzņēmumiem.

    Pasākuma darba valoda – angļu. Plašāka informācija deeptechatelier.liaa.gov.lv.

    “Deep Tech Atelier” pasākumi tiek īstenoti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektos Inovāciju motivācijas programma un Tehnoloģiju pārneses programma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma