Web Analytics
More
    Reklāma

    FIB paziņojumā norādīts, ka masveida uzbrukumi zvanu centrālēm var laupīt dzīvības

    Jaunākie raksti

    Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) savā mājaslapā ir dalījies ar informāciju par zvanu centrāļu servisa atteikuma uzbrukumiem, kas pēdējā laikā ir palikuši ļoti aktīvi un masveidīgi, radot lielus draudus cilvēku drošībai un veselībai.

    Angliskais termina saīsinājums ir TDoS – telephony denial of services, un tas nozīmē, ka ar mūsdienu tehnoloģiju iespējām ir ļoti viegli automātiski izveidot vairākus tūkstošus zvanu uz dažādiem dienestiem, kas pārslogo līnijas un neļauj reāliem zvanītājiem sasniegt gala adresātu. Šis ir īpaši kritiski tādos gadījumos, kad nepieciešams sazvanīt glābšanas dienestus vai neatliekamo medicīnisko palīdzību. Tāpat ir ļoti grūti atšķirt reālus zvanītājus no šiem ļaundariem.

    Reklāma

    Šāda veida kaitnieciska darbība parasti tiek rīkota ar mērķi izspiest naudu vai kādā veidā paust viedokli, taču, uzbrūkot šādiem dienestiem, var tikt laupītas nevainīgu cilvēku dzīvības, uz ko norāda FIB. Tāpat drošības dienests izdevis vadlīnijas, ko darīt, ja nav iespējams sazināties ar zvanu centriem, no kurām viena ir uzzināt apkārt esošo neatliekamās palīdzības dienestu telefona numurus, tāpat pieteikties automātiskajai apziņošanai par šādām problēmām.

    Pirmais ieteikums var būt noderīgs arī mūsu pusē, bet par otro veidu gan nevaram īsti lepoties, jo, sākoties Covid-19 pandēmijai pagājušajā gadā, Latvijas iedzīvotāji tika centralizēti informēti, piemēram, ar īsziņas palīdzību.

    AvotsFBI
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma