Web Analytics
More
    Reklāma

    Japānā izstrādā ar baterijām darbināmu elektrisko tankeri

    Jaunākie raksti

    Jau nākamgad Japānas piekrastē darbu uzsāks 60 metrus garš tankeris, kuru darbinās tikai un vienīgi litija jonu baterijas jeb ļoti līdzīgas baterijas tām, kuras darbina šā brīža elektroauto.

    Tankeris ar nosaukumu “e5” būs aprīkots ar bateriju sistēmu, kura spēs uzkrāt 3,5 MWh enerģijas. Projektētāji saka, ka ar to ir gana, lai kuģis varētu pārvietoties “daudzas stundas”, pirms tam būs jādodas uz ostā ierīkotu uzlādes punktu. Ironiskā kārtā šis tankeris transportēs kuģiem paredzētu dīzeļdegvielu, lai uzpildītu savus pasauli piesārņojošos brāļus.

    Reklāma

    Protams, ar šādu kuģi šķērsot kādu okeānu nav iespējams. Vismaz ne rentabli un saprātīgā laikā. Tas ir domāts darbam piekrastē, jūrniecībai salīdzinoši nelielos attālumos.

    Par baterijām šajā projektā rūpējas uzņēmums “Corvus”, kuram jau ir pieredze kuģu aprīkošanā ar baterijām – kopumā aprīkoti jau 400 kuģi, no kuriem lielākā daļa ir pasažieru un auto prāmji Norvēģijā, kur ir ārkārtīgi stingri ekoloģiskie noteikumi.

    Pasaulē ar baterijām aprīkotu kuģu kļūst arvien vairāk, nozarei cenšoties samazināt radīto piesārņojumu. Lielākā daļa no kuģiem ir samērā nelieli un strādā īsās distancēs, taču norit darbs arī pie krietni lielāku kuģu būves – nākamā gada beigās jūrā nonāks 80 metrus garš konteineru kuģis ar 9 MWh baterijām. Tāpat norit darbs pie pasažieru kuģa, kurš spēs uzņemt vairāk nekā 3000 cilvēku un būs aprīkots ar 10 MWh baterijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma