Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV militāristi vēlas uz Mēness būvēt rūpnīcas

    Jaunākie raksti

    Lai arī šobrīd pastāv zināmas šaubas par cilvēku nogādāšanu uz Mēness plānotajā 2024. gadā, ASV armijas nodaļa jau meklē veidus, kā uz Mēness uzbūvēt rūpnīcas un citas nozīmīgas ēkas, kuras kalpotu Aizsardzības departamenta vajadzībām un kurās, piemēram, varētu ražot kosmosā noderīgus risinājumus.

    Tapis zināms, ka Aizsardzības progresīvo pētījumu projektu aģentūra (Defense Advanced Research Projects Agency  – DARPA) uzsākusi jaunu programmu, kuras mērķis ir mudināt komerciālos kosmosa uzņēmumus pievērsties tādu tehnoloģiju un risinājumu radīšanai, ko varētu efektīvi izmantot ražošanas procesos tieši kosmosā, ieskaitot milzīgu kosmosa un Mēness struktūru izveidē.

    Reklāma

    Projekta, kam dots nosaukums “Novel Orbital and Moon Manufacturing, Materials and Mass-efficient Design” (NOM4D), mērķis esot izstrādāt pamatmateriālus, procesus un dizainus, kas nepieciešami lielu, precīzu un izturīgu Aizsardzības departamenta ēku izveidei kosmosā. Svarīgi, ka piedāvātajiem risinājumiem jābūt ne tikai domātiem izmantošanai ārpus Zemes, bet arī piemērotiem kosmosa apstākļiem.

    DARPA paziņojumā par NOM4D programmu gan netika norādīts, ko konkrēti varētu ražot šajās rūpnīcās, taču piedāvāto ideju klāstā atrodami gan saules bloki un radiofrekvenču antenas, gan arī infrasarkanie teleskopi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma