Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone 12 var ietekmēt medicīnas ierīču darbību

    Jaunākie raksti

    Jaunais magnētu risinājums iPhone 12 modeļos ļauj ērti veikt bezvadu uzlādi un piestiprināt aksesuārus, taču jau trīs mēnešu laikā atklājies, ka tie var radīt elektromagnētisko interferenci ar tādām medicīnas ierīcēm kā sirdsdarbības stimulators un defibrilators.

    Sestdien, 23. janvārī, Apple izveidojis speciālu ierakstu savā atbalsta lapā, kurā tiek ziņots, ka jaunajos iPhone telefonos ir vislielākais magnētu skaits, salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, tomēr tam nevajadzētu ietekmēt cilvēku drošību. Ikdienas lietošanā uzņēmums iesaka iPhone un citus MagSafe aksesuārus turēt vismaz 15 cm attālumā no šīm medicīniskajām palīgierīcēm, bet vismaz 30 cm, kad iPhone tiek lādēts ar bezvadu lādētājiem MagSafe.

    Reklāma


    Visdrošākais veids ir konsultēties ar ārstiem, kā arī pievērst uzmanību tehniskajai dokumentācijai tieši no ierīču ražotājiem. Mičiganas štatā jau notikuši pāris testi, iPhone 12 telefonus turot ļoti tuvu defibrilatoriem, kas uzreiz apturējuši savu darbību. Tas norāda, ka jaunais magnētu risinājums var radīt potenciālu bīstamību, tāpēc telefonu vislabāk turēt kabatā, somā vai pēc iespējas tālāk no šiem kritiskajiem rajoniem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma