Web Analytics
More
    Reklāma

    Razer piedāvā savu sejas aizsargmaskas konceptu ar RGB apgaismojumu

    Jaunākie raksti

    Koronavīrusa pandēmijas sākumā uzņēmums Razer aktīvi reaģēja uz situāciju un pielāgoja savu rūpnīcu, lai ražotu vienreizlietojamās medicīnas aizsargmaskas, un sekojot šai rīcībai CES 2021 tehnoloģiju izstādē ir prezentēta nākotnes viedā sejas aizsargmaska ar projekta nosaukumu Hazel.

    Šī brīža koncepta dizains ir radīts no caurspīdīgas un skrāpējumu drošas pārstrādātās plasmasas. Tāpat tā būs arī ūdensdroša, un gaisa attīrīšanu nodrošinās divi apļveida filtri katrā sejas maskas pusē. Kā norāda Razer, tad Hazel sejas maska spēs attīrīt līdz pat 95% gaisā esošo daļiņu, un, protams, arī koronavīrusu, līdz ar to klasificējoties kā N95 klases sejas maska. Tiesa, to nav apstiprinājusi neviena oficiālā medicīnas iestāde.

    Reklāma

    Pēc Razer sniegtās informācijas, maska spēs attīrīt un filtrēt gan to gaisu, ko cilvēks ieelpo, gan pēc tam izelpoto CO2. Maskā ir iebūvēti arī speciāli ventilatori, kurus būs iespējams noņemt un uzlādēt, lai lietotu atkārtoti. Līdz šim gan nav precīzi skaidrs, kā maska spēs noteikt, kad ir nepieciešams nomainīt filtrus, taču kā viens no risinājumiem varētu būt paziņojums mobilā telefona lietotnē. Joprojām notiek aktīvi testi pie ventilatoru darbības ilguma.

    Sejas maska spēs risināt vēl vienu aktuālu problēmu, kas ir skaņas traucējumi, runājot caur to. Projekta Hazel maska būs aprīkota gan ar mikrofoniem, gan ar pastiprinātājiem, lai runātājam nebūtu jāuztraucas par sadzirdēšanu. Nenoliedzami ar šādu problēmu nu jau būs saskāries ikviens no mums. Tā kā maskas būs caurspīdīgas, tad nav aizmirsts par RGB apgaismojumu, kas ir gan Razer rokraksts, gan tīri praktiskos nolūkos spēs izgaismot runātāja seju nepietiekamā apgaismojumā.

    Projekta Hazel sejas masku oficiālais pieejamības laiks nav zināms, kā arī CES 2021 šogad notika virtuāli, līdz ar to Razer nebija pūlējušies izveidot vismaz reālus koncepta produktus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    thearmi
    18.01.2021 11:29

    Galvenais, lai iebūvē balss pārveides iespēju :) Tad es varētu iepirkt.

    Krotow
    18.01.2021 11:47

    Nākamais laikam būs jauna apģērbu līnija ar RGB un aktīvo dzesēšanu.

    Jurčiks
    18.01.2021 13:05

    vai neizdevies 1. aprīļa joks?

    Reklāma