Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft strādā pie sava ARM procesora serveriem un Surface produktiem

    Jaunākie raksti

    Pēc ARM tehnoloģiju izcelšanas saulītē, ko šī gada izskaņā nodemonstrēja Apple, piedāvājot savu M1 procesoru un ar to aprīkotus datorus, kas izrādījušies ļoti jaudīgi un pietiekami efektīvi, arī citi tehnoloģiju uzņēmumi meklē veidus to attīstīt.

    Medija Bloomberg redzeslokā nonākusi informācija par to, ka Microsoft šobrīd strādā pie saviem procesoriem, kuri būs būvēti uz ARM arhitektūras, tiesa, par galveno mērķi ir uzstādīti tieši serveru datori. Tas nozīmē, ka uzņēmums vēlētos ar tiem aprīkot savus datu centrus un sniegt Azure mākoņpakalpojums. Tāpat nav izslēgts, ka šos procesorus varētu saņemt Microsoft Surface ierīces.

    Reklāma

    Savā ziņā Microsoft saprot un norāda uz esošajām tendencēm tirgū, ka šobrīd Intel, Qualcomm un AMD tehnoloģijas ir pāris gadus aiz Apple mobilajiem procesoriem, tāpēc Surface produktu līnijas vadītājs Panos Panay norāda, ka nepieciešamības gadījumā tiks investēta nauda arī sava procesora izveidē. Jau šobrīd ir noslēgta sadarbība ar Qualcomm un AMD par speciāla procesora izveidi Surface Pro X un Surface Laptop ierīcēm.

    Katrā ziņā Apple ar savu M1 procesoru ir sacēluši vētru gan sociālajos tīklos, gan industrijā kopumā, kas pēc pāris gadiem mums patērētājiem visdrīzāk nāks par labu. Tirgū parādīsies arvien jaudīgākas un efektīvākas ierīces par salīdzinoši zemu cenu, kā arī būs iespējams prognozēt noteiktu to attīstību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma