Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple patents parāda TouchID potenciālu ieviešanu Apple Watch

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple pieteicis divus patentus, no kuriem viens būs TouchID lasītājs, kas iebūvēts Apple Watch sānu pogā, bet otrs ir saistīts ar speciālu divu kārtu displeju, ļaujot pulkstenī iebūvēt kameru un to paslēpt.

    Ja iepriekš tika baumots, ka pirkstu nospiedums viedpulkstenī varētu atrasties ritošajā detaļā, tad šobrīd izskatās, ka tas būtu risinājums, izmantojot gareno sānu pogu. Līdzīgi kā tas ir jaunākajā iPad Air, kas ir pirmais produkts Apple saimē, kas saņem šāda risinājuma biometrisko lasītāju. Ja uzņēmumam izdotos īstenot šo patentu, tas sniegtu papildus drošību un iespējas, kur izmantot Apple Watch. Varbūt tas pat ļautu izmantot SmartID viedpulkstenī. Šobrīd vienīgā aizsardzība ir ar kodu, kas vienmēr jāievada, kad pulkstenis ticis novilkts un atkal uzvilkts.

    Avots: MacRumors

    Otrs patents ir divu pārklājumu ekrānu, no kuriem apakšējais attēlotu mums nepieciešamo redzamo informāciju, tikmēr virsējais pārklājums spētu vai nu bloķēt gaismu, vai arī kļūt caurspīdīgs. Tāpat šis displejs spētu atsegt tikai daļu ekrānu, kas ļautu pulksteņa displejā iebūvēt kameru, lai to atsegtu tikai tad, kad to būs nepieciešams lietot. Šī ir viena no tehnoloģijām, pie kuras šobrīd strādā daudzi uzņēmumi, lai radītu ekrānus bez ekrāna izgriezumiem, bet kameras un sensori strādātu tikai tad, kad nepieciešams.

    Avots: MacRumors

    Interesanti, ka displeju tehnoloģija šobrīd ir pieteikta saistībā ar Apple Watch ne iPhone, kas tomēr ir galvenais uzņēmuma produkts, kā arī viedtālruņiem šī tehnoloģija šobrīd būtu krietni noderīgāka un varētu sniegt plašāku pielietojumu. Līdzīgu prototipu, kur gan tikai telefona aizmugurējā daļā kameras tika aptumšotas, kad tās netika lietotas, bija redzamas OnePlus Concept One viedtālrunī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma