Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch viedpulksteņi varētu saņemt pirkstu nospieduma lasītāju

    Jaunākie raksti

    Sagaidāms, ka 2020. gadā mums vajadzētu ieraudzīt ikgadējo atjauninājumu Apple Watch viedpulksteņa modeļu līnijā. Kaut arī visdrīzāk neieraudzīsim ierasto rokas pulksteņa apaļās ciparnīcas dizainu, taču kā viena no interesantākajām iespējām varētu būt pirkstu nospieduma lasītājs pulkstenī.

    Kompānijai Apple patīk drošība un klientu informācijas nepieejamība trešajām pusēm. Turpinot attīstīt savus produktus, pietiekama uzmanība vienmēr tikusi veltīta drošībai, jo jaunākajos iPhone modeļos esošā FaceID sejas atpazīšanas sistēma ir ļoti droša un apsteidz konkurentus. Tad nu laiks pienācies jau klasisko pirkstu nospieduma lasītāju piedāvāt viedpulkstenim.

    Reklāma

    Kā lēš nozares analītiķi, tad viena no versijām varētu būt tā, ka pirkstu nospieduma lasītājs būs iebūvēts ritošā gredzena sānā. Tas tālāk ar pirksta pieturēšanu ļautu atbloķēt pulksteni vai veikt citas ar drošībus saistītas darbības, tiesa virsmas laukums ir ļoti mazs, nepārliecinot par iespēju patiešām atšķirt dažādus pirkstu nospiedumus. Otra versija ir tieši displejā iebūvēts lasītājs, kurš jau atrodas Samsung Galaxy S10 un S20 flagmaņos (tas gan ir sliktais piemērs), kā arī citos konkurentu telefonos. Protams, Apple strādā pie savas versijas, sasniedzot saviem stardartiem atbilstošu risinājumu un tikai tad prezentējot fizisku risinājumu.

    Kā ikdienas Apple Watch lietotājs, nedomāju, ka šobrīd tas pirkstu nospiedums man radīs lielāku drošību un ērtāku lietojamību, jo ievadīt četrciparu kodu ir diezgan ātri. Iespējams, ja es veiktu daudz pirkumus caur Apple Pay, man tas radītu papildus drošības sajūtu, domājot tieši par interneta pirkumiem.

    Tāpat jaunajos modeļos gaidāma iespēja noteikt skābekļa daudzumu asinīs, ko jau piedāvā Fitbit viedpulksteņi, kā arī ilgi gaidītā miega mērīšanas funkcija, kura ir pieejama arī manā 2015. gada Garmin 235 skriešanas pulkstenī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma