Web Analytics
More
    Reklāma

    Singapūras valdība palīdzēs uzņēmumiem izmantot blokķēdes tehnoloģijas

    Jaunākie raksti

    Singapūras valdība uzsākusi jaunu blokķēdes tehnoloģijas pētījumu programmu “Singapore Blockchain Innovation Programme”, kuras galvenais mērķis būs mudināt uzņēmumus pieņemt un savā biznesā integrēt blokķēdes tehnoloģiju. Sākotnēji šai programmai plānots piešķirt nepilnus deviņus miljonus ASV dolāru, ko izsniegs Nacionālais pētniecības fonds.

    Skaidrots, ka programma primāri koncentrēsies uz blokķēdes izmantošanu tādās jomās kā tirdzniecība, loģistika un piegādes ķēde. Saskaņā ar paziņojumu – nākamo trīs gadu laikā “Singapore Blockchain Innovation Programme” tiks iesaistīti ap 75 uzņēmumiem. Tāpat programmas ietvaros cer atrast veidu, kā palīdzēt blokķēdes sistēmām un tīkliem labāk sadarboties savā starpā.

    Reklāma

    Iepriekš dažādi uzņēmumi – gan startapi, gan tādas lielās kompānijas kā IBM – pētījuši blokķēdes izmantošanas iespējas. Lielākoties meklēti veidi, kā blokķēde varētu padarīt piegādes ķēdes pārskatāmākas un to posmus savienotākus. Taču tieši pandēmijas laiks parādījis, ka joprojām pastāv nopietni trūkumi starptautiskajās loģistikas un piegādes ķēdēs.

    Katrā ziņā Singapūras valdības solis pretī plašākam blokķēdes izmantojumam uzņēmumos pierāda valsts atvērtību šai tehnoloģijai un vēlmi izmantot tās sniegtās iespējas gan privātajā, gan publiskajā sektorā. Salīdzinājumam citas pasaules valstis šobrīd uz blokķēdes tehnoloģiju raugās krietni piesardzīgāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma