Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakeri mēģina iejaukties Covid-19 vakcīnu piegādes ķēdē

    Jaunākie raksti

    Kamēr panākumi Covid-19 vakcīnas izstrādē daudziem vieš cerības uz agrākās dzīves atgriešanos, hakeri tajā pašā laikā saredz iespējas pamatīgi pabojāt vakcīnu piegādes ķēdi. Kompānija “IBM” nesen atklājusi ļoti koordinētu globālu pikšķerēšanas kampaņu, kas koncentrējās uz uzņēmumiem un organizācijām, kas iesaistīti gaidāmajā Covid-19 vakcīnu izplatīšanā.

    Skaidrots, ka šī pikšķerēšanas kampaņa bija tieši mērķēta uz tā saukto “auksto piegādes ķēdes daļu” – to, kas nodrošina vakcīnām piemērotus uzglabāšanas apstākļus un atbilstošu temperatūru. Aukstums ir kritiski svarīgs nosacījums diviem vadošajiem Covid-19 vakcīnu izstrādātājiem – “Pfizer” un “Moderna”, kuru radītās vakcīnas nepieciešams uzglabāt -70ºC un -20ºC temperatūrā.

    Reklāma

    Viens no hakeru mērķiem šajā kampaņā bija arī Ķīnas kompānija “Haier Biomedical”, kas tiek uzskatīta par pagaidām vienīgo “auksto piegādes ķēžu nodrošinātāju” jeb to uzņēmumu, kas spēs vakcīnām sniegt atbilstošus uzglabāšanas apstākļus. Hakeri “Haier Biomedical” izsūtīja rūpīgi izstrādātus pikšķērēšanas e-pastus, kuri ietvēra HTML pielikumu, lūdzot saņēmēju ievadīt savus piekļuves datus. Ar šādu informāciju hakeri varēja piekļūt sensitīviem datiem, kas saistīti ar Covid-19 vakcīnu piegādes ķēdi.

    IBM norādīja, ka šī pikšķerēšanas kampaņa ir visai plaša. Tās galvenais mērķis patiesībā esot Eiropas Komisijas Nodokļu un muitas savienības ģenerāldirektorāts. Taču līdztekus tam kiberuzbrukumi tēmēti uz vismaz 10 dažādām organizācijām un uzņēmumiem. IBM gan nezināja teikt, vai kāds no tiem galu galā bijis veiksmīgs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma