Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamo gadu laikā mākslīgais intelekts IBM varētu aizstāt 7800 darbavietas

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) attīstība ir uzņēmusi apgriezienus, liekot arī arvien vairāk lielo uzņēmumu pārskatīt savus biznesa procesus un efektivitātes, optimizācijas nolūkos apsvērt roku darbu nomainīt pret mašīnām. Saistībā ar šo IBM izpilddirektors Arvinds Krišna atklājis, ka nav grūti iztēloties, ka tuvāko piecu gadu laikā vairāki tūkstoši darbavietu uzņēmumā tiks likvidēti MI un automatizācijas dēļ.

    1.maija intervijā Krišna informējis, ka kompānija pašreiz “iesaldējusi” tās vakances, kas nav saistītas ar klientiem, piemēram, cilvēkresursu speciālists, grāmatvedis. Tās, viņaprāt, arī būs pirmās, kas tiks automatizētas un kurās ienāks MI risinājumi. Pašreiz šajos amatos IMB strādā aptuveni 26 000 darbinieku. Krišna atklājis, ka viņš var viegli iztēloties, ka tuvāko piecu gadu laikā 7800 jeb 30% no šīm darbavietām tiks likvidētas MI dēļ.

    Reklāma

    Saskaņā ar dažiem ziņojumiem – mākslīgajā intelektā balstīta automatizācija jau ir palīdzējusi IBM ietaupīt vairāk nekā 1 miljardu ASV dolāru, tāpēc tikai loģiski, ka uzņēmums šo iesākto ceļu vēlas turpināt, un sagaidāms, ka šajā ziņā sekos arī citi tehnoloģiju milži.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma