Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācijas nacionālais dzelzceļa operators izstrādā ūdeņraža vilcienu

    Jaunākie raksti

    Vācijas nacionālais dzelzceļa operators “Deutsche Bahn” paziņojis, ka tas izstrādā ūdeņraža vilcienus, ar kuriem laika gaitā aizstāt pašreiz aktuālos dīzeļvilcienus. Uzņēmums sadarbojas ar “Siemens Mobility” jaunā vilcienā izstrādē, kuru darbinās ūdeņraža degvielas šūnas un litija jonu baterijas. Šie vilcieni sākotnēji tiks izmantoti Bādenes-Virtembergas federālajā zemē, bet pirmie izmēģinājumi sāksies 2024. gadā.

    Plānots, ka topošais vilciens spēs veikt apmēram 600 kilometrus ar vienu uzpildi un tā maksimālais ātrums būs ap 160km/h. “Deutsche Bahn” aprēķini liecina, ka tikai izmēģinājumu fāzē vien tiks apturēta 330 tonnu CO2 nonākšana atmosfērā.

    Reklāma

    Ņemot vērā pāreju uz jaunu degvielas veidu, dzelzceļa operatoram jāpielāgo arī uzpildes infrastruktūra, tāpēc viena no pašreiz eksistējošajām vilcienu apkopes stacijām tiks pilnībā pielāgota šim mērķim. Plānots, ka ūdeņradis šiem vilcieniem tiks iegūts elektrolīzes procesā, kas gan ir visai neefektīvs.

    Ūdeņraža vilcieni pamazām uzņem apgriezienus visā Eiropā un Austrijā šādi vilcieni jau ieviesti reālā pasažieru pārvadāšanā. Izmēģinājumi notiek arī Nīderlandē un citā Vācijas federālajā zemē Lejassaksijā. Tāpat ideju apsver arī Itālijas nacionālais dzelzceļa operators. “Deutsche Bahn” reģionālajiem pārvadājumiem izmanto 1300 dīzeļvilcienus, bet apmēram 40 procenti no 33 tūkstošus kilometru garā Vācijas dzelzceļa tīkla nav elektrificēti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.11.2020 11:53

    Šrēders klusām berzē rokas.

    digitalk
    28.11.2020 02:41
    Reply to  Krotow

    par ko tieši?

    Krotow
    28.11.2020 13:48
    Reply to  digitalk

    Par to ka Gazpromam bizness augs + procenti pašam. Kā rūpnieciski “iegūst” ūdeņradi, cerams nav atkārtoti jāstāsta.

    digitalk
    28.11.2020 14:03
    Reply to  Krotow

    rakstu ieteicams arī lasīt, ne tikai komentēt.

    “Plānots, ka ūdeņradis šiem vilcieniem tiks iegūts elektrolīzes procesā, kas gan ir visai neefektīvs.”

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Krotow
    28.11.2020 14:17
    Reply to  digitalk

    Nu labi, pieliks vēl pāris novadus ar vējdzirnavām un gaidīs vietējos neizgulējušos zemniekus ar dakšām pie Merkeles vārtiem. Kamēr to visu būvēs, maksās Šrēderam par kārtējo krievu gāzes kravu.

    Aigars Axx
    29.11.2020 10:39
    Reply to  digitalk

    Tas ir, ķipa, plānots…

    Reklāma