Web Analytics
More
    Reklāma

    Kia sadarbosies ar Deutsche Bahn veco elektroauto bateriju atkārtotā izmantošanā

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājs Kia uzsācis sadarbību ar Vācijas nacionālo dzelzceļa operatoru Deutsche Bahn, kas paredz veco elektroauto bateriju pielietošanu citiem mērķiem. Plāns paredz vecās baterijas pielietot elektrības uzkrāšanas sistēmās, lai samazinātu tīkla noslodzi maksimālā pieprasījuma brīžos.

    Abi uzņēmumi jau izveidojuši pirmo izmēģinājuma versiju, izmantojot baterijas no Kia Soul elektroauto. Pirmā enerģijas uzkrāšanas sistēma izvietota Berlīnē, “EUREF-Campus” telpās, izmantojot 24 bateriju moduļos no elektriskā Soul.

    Paziņojumā norādīts, ka šādā veidā abi uzņēmumi vēlas mazināt atkarību no kopējā tīkla, izveidojot pašiem savu mikrotīklu, vienlaikus ļaujot palielināt no atjaunojamiem resursiem ražotas elektrības lietošanu konkrētā vietā vai objektā.

    Pirmā izveidotā sistēma ļauj uzkrāt 72 kWh elektrības, ko var izmantot maksimālās tīklā noslēdzas laikā. Tāpat to var izmantot, lai uzkrātu saules paneļu ražoto elektrību. Kia kopā ar Deutsche Bahn plāno arī citus līdzīgus projektus, kur tiks izmantotas no elektroauto izņemtās baterijas, kas vairs nav derīgas izmantošanai mašīnās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rifleman
    12.09.2022 14:16

    Pirmā izveidotā sistēma ļauj uzkrāt 72 kWh elektrības, ko var izmantot maksimālās tīklā “noslēdzas”(KĻUDA, jābūt noslodzes) laikā.

    Reklāma