Web Analytics
More
    Reklāma

    Satelītattēli parāda, cik dramatiskas izmaiņas e-komercija ienes fiziskajā vidē

    Jaunākie raksti

    Šogad e-komercija attīstījusies īpaši strauji, un tikpat ātri aug arī noliktavu skaits. Lai apmierinātu patērētāju bezgalīgo vēlmi ne tikai pēc jaunām precēm, bet arī ātras piegādes, aizvien pamanāmāka ir tendence noliktavu rajoniem tuvoties dzīvojamām apkaimēm. Tikmēr satelītattēli labi parāda, ka e-komercija vairāk nekā desmit gadu laikā dramatiski mainījusi ne tikai mūsu iepirkšanās paradumus, bet arī strauji veicinājusi fiziskās vides transformāciju.

    Šie satelītattēli parāda, cik ievērojami iepirkšanās tiešsaistē mainījusi Kalifornijā esošās San Bernardino Starptautiskās lidostas apkārtni no 2005. līdz 2018. gadam. Ja paņem kādu brangāku palielināmo stiklu, iespējams, var ieraudzīt, ka dažas no tur esošajām milzīgajām noliktavām aizņem tādi uzņēmumi kā Amazon, PepsiCo, Kohl’s, Mars Petcare un citi.

    Reklāma

    San Bernardino un blakus esošais Riversaidas apgabals – abi kopā veido vienu no lielākajiem loģistikas un produktu izplatīšanas centriem ASV. Tikai San Bernardino vien esošo noliktavu apjoms pielīdzināms 5100 futbola laukumiem jeb ap 2.8 km2. Iespaidīgi, vai ne? Pie tam, tie ir 2018. gadā fiksēti izmēri. Līdz 2020. gadam tur esošais noliktavu skaits, visticamāk, ievērojami pieaudzis bez mērķa apstāties.

    Protams, ka šāda apmēra noliktavu rajoniem kā pievienotā vērtība nāk līdzi ļoti sliktā gaisa kvalitāte. Saskaņā ar Amerikas Plaušu asociācijas ziņojumu tieši San Bernardino noliktavu apkārtnē pastāvīgi vērojama lielākā smoga intensitāte ASV.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zigdevs
    26.11.2020 12:02

    Loģiski! Visam ir sava cena!

    Reklāma