Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums: “Amazon” noliktavu darbinieku traumu līmenis ir par 70% lielāks nekā citās noliktavās

    Jaunākie raksti

    Medijos ik pa laikam parādās ziņas, ka darbs “Amazon” noliktavās nav nekāda medus maize un pastaiga parkā. Lai kaut kā uzlabotu situāciju kompānija savās noliktavās bija uzstādījusi “labsajūtas kambarus“, kas darbiniekiem palīdz cīnīties ar darba sagādāto stresu un nomāktību. Taču tas nekādā veidā neuzlabo skaudro faktu, ka “Amazon” noliktavu darbinieki gūst smagas traumas krietni biežāk nekā citās noliktavās strādājošie.

    Saskaņā ar arodbiedrību koalīcijas “Strategic Organizing Center” (SOC) jaunāko ziņojumu “Amazon” noliktavās strādājošo traumu līmenis 2022. gadā bija par 70% augstāks nekā citās noliktavās nodarbināto. Ziņojumā arī atklāts, ka “Amazon” noliktavu darbinieki divas reizes biežāk gūst smagas traumas (SOC definē, ka smagas traumas ir tādas, kuru dēļ sttrādājošie nespēj veikt darba pienākumus.) SOC skaidro, ka šie fakti ļauj secināt, ka uzņēmuma noliktavas darbiniekiem kļūst arvien bīstamākas.

    Reklāma

    Pētījumā secinātais balstīts uz datiem, ko “Amazon” no 2017. līdz 2022. gadam iesniedza Darba drošības un veselības pārvaldei. Piemēram, kompānijas noliktavās 2022. gadā uz katriem 100 darbiniekiem vidēji 6,6 bija saskārušies ar smagām traumām. Tas ir ap divām reizēm vairāk nekā citās noliktavās, kur pērn uz 100 darbiniekiem vidēji 3,2 tikuši pie nopietniem ievainojumiem.

    Jāpiezīmē, ka dažu pēdējo gadu laikā “Amazon” ir pakļauts pastiprinātai traumu līmeņa kontrolei. Vien dažus mēnešus pirms SOC pētījuma iznākšanas kompānijai tika piemērots naudas sods vairāk nekā 60 000 USD apmērā par to, ka noliktavās esošie darba apstākļi darbiniekiem rada paaugstinātu muguras un locītavu traumu risku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    26.04.2023 01:44

    Ja pirmaja vieta atrs darbs, to spejigi veikt tikai roboti.

    Reklāma