Web Analytics
More
    Reklāma

    Fitbit Sense viedpulksteņa apskats – lēciens gandrīz nākamajā līmenī

    Jaunākie raksti

    Elektronikas kompānija “Fitbit” savu vietu atradusi viedpulksteņu un fitnesa aproču nišā, kopš 2017. gada piedāvājot gudros palīgus dažādām lietotāju grupām un arī vajadzībām. Kompānija šī septembra beigās izlaida vēl trīs jaunus viedpulksteņu modeļus – Sense, Versa 3 un Inspire 2.

    Ja runa ir par funkciju bagātību un veiktspēju, tad ne tikai starp šiem trim jaunpienācējiem, bet visā Fitbit produktu klāstā izceļas tieši Fitbit Sense. Pateicoties virknei jaunu funkciju, šis modelis tiek uzskatīts par advancētāko kompānijas produktu un Fitbit jauno flagmani uz veselību fokusēto viedpulksteņu kategorijā. Izskatās, ka ar šo modeli Fitbit pāršķir jaunu lappusi savā attīstībā un piedāvājumā, tāpēc jo interesantāk noskaidrot, cik tas izrādījies veiksmīgi. Vai Fitbit Sense attaisno uz sevi liktās cerības un vai 330 eiro ir adekvāta cena šim modelim?

    Reklāma

    Tehniskie parametri:

    • Operētājsistēma: Fitbit OS, saderīgs ar Android 7.0 vai jaunāku un iOS 12.2 vai jaunāku;
    • Savienojumi: Bluetooth v5.0 LE, Wi-Fi, NFC un GPS/GLONASS;
    • Displejs: skārienjūtīgs, darbojas ar AMOLED tehnoloģiju, aizsargā Corning Gorilla Glass 3;
    • Displeja izmērs – 1.58 collas pa diagonāli, izšķirtspēja – 336×336 pikseļi;
    • Ietvars izgatavots no alumīnija/nerūsējošā tērauda, siksniņa – silikona;
    • Ekrānam ir trīs spilgtuma režīmi;
    • Kopējie fiziskie izmēri: 40.5 x 40.5 x 12.4 mm;
    • 4GB liela atmiņas krātuve;
    • Ūdensizturības līmenis līdz 50 metriem;
    • Ar vienu uzlādi kalpos vismaz sešas dienas;
    • Pieejams grafīta un baltā krāsā.

    Pirmie iespaidi par izskatu un uzbūvi

    Iegādājoties kādu lietu, man vienmēr bijis svarīgs ne tikai pats saturs, bet arī noformējums. Fitbit Sense iepakojums patīkami pārsteidza. Viss nepieciešamais – pats pulkstenis, lādētājs, divas viegli nomaināmas siksniņas un lietošanas pamācība – ērti ievietoti kastītē, ko viegli izņemt, bez liekas piņķerēšanās un galvas lauzīšanas, kā labāk visu atpakot bez iepakojuma sabojāšanas.

    Pats pulkstenis, jāsaka, skārienam ļoti patīkams. Priecē arī dizains, kas, bez šaubām, aizgūts no Apple Watch, taču, vai tas tik slikti? Dizains atstāj elegantas, taču tajā pašā laikā vienkāršas ierīces iespaidu. Taču, vai tikpat vienkārša izvērtās ierīces ieslēgšana? Šeit gan jāsaka – nē, tas prasīja zināmu laiku.

    Šajā septembrī izlaistie Fitbit viedpulksteņi ir vienkārši, bez pārmērībām, atmetot visu lieko, arī pogas. Līdz šim bija pierasts pulksteni ieslēgt ar redzamu pogu sānos, bet Fitbit Sense no pirmā acu uzmetiena neviena ieslēgšanas poga manāma nebija. Pēc tam sapratu, ka tā mazā svītriņa sānā, kas līdzinās nedaudz izceltam skārienjūtīgam sensoram, arī ir ieslēgšanas atslēga.

    Pats Fitbit Sense ekrāns arī šķiet tīri pievilcīgs noapaļoto stūru dēļ. Arī siksniņa šķiet kvalitatīvi izstrādāta, kas ļauj to vienkārši aplikt ap roku tā, ka nekas nespiež un netraucē. Displeja aizsargstikls gan liek mazliet šaubīties, vai arī pēc mēneša lietošanas tas būs tikpat nevainojamā stāvoklī kā tikko no rūpnīcas. Diemžēl šo man neizdosies pārbaudīt, varbūt kāds cits var padalīties ar pieredzi. Kopumā Fitbit Sense izskats atstāj labu pirmo iespaidu – tas ir neuzbāzīgs, vienlaikus patīkams lietošanai. Daļēji jau šo pasaka arī cena – nekāda prastā šī ierīce gluži nevar būt.

    Komplektā ar šo viedpulksteni, protams, nāk līdzi lādētājs. Taču, kas priecē – iespējams veikt bezvadu uzlādi, un pie pilnas baterijas iespējams tikt 1-2h laikā, precīzāk gan norādīts nebija. Tāpat līdzi tiek dotas divas siksniņas – S un L izmērā.

    Nekādu pogu – tikai ekrāns un pieskāriens

    Kad pulkstenis veiksmīgi ieslēgts, var ķerties pie pirmo funkciju apskatīšanas. Kā jau minēju – nekādu pogu. Visu iespējams regulēt ar skārienvadību. Pavelkot pa labi vai kreisi no sākuma ekrāna, iespējams regulēt dažādus iestatījumus vai pārvaldīt funkcijas. Tikmēr, pavelkot uz leju, var redzēt paziņojumus – no e-pasta, SMS, zvaniem, trešo pušu aplikācijām (Facebook, WhatsApp un citām lietotnēm, ko esi atzīmējis). Paziņojumus var saņemt arī par laika ziņām, ieplānotiem pasākumiem un galu galā par to, ka laiks izkustēties. Taču neliels mīnuss, ka pulkstenis dažkārt nepaziņoja, ja telefonā pienākusi kāda ziņa, lai gan iestatījumos tas bija norādīts.

    Būtiski, ka paziņojumus iespējams ne tikai izlasīt, bet arī ar atbildēt uz tiem, izmantojot kādu no dotajiem teksta variantiem vai emocijikonām. Salīdzinājumam, piemēram, Garmin Venu Sq viedpulkstenis tikai paziņoja, ka pienākusi ziņa, neļaujot to nedz izlasīt līdz galam, nedz atbildēt.

    Kā jau lielākā daļa šādu ierīču, arī Fitbit Sense iespējams savienot ar viedtālruni un pārvaldīt ar lietotnes palīdzību. Šajā gadījumā nepieciešams lejupielādēt Fitbit App lietotni.

    Šāds veselības un fitnesa monitorings līdz šim nav bijis nevienam Fitbit pulkstenim

    Fitbit Sense iebūvēti vairums jau citu ražotāju viedpulksteņos labi iedzīvojušies sensori, kā gaismas sesnors, akselerometrs, barometrs/altimetrs, žiroskops, termometrs, sirdssitienu biežuma mērītājs. Taču, kas ir salīdzinoši reta parādība lielā daļā viedpulksteņu un iepriekš neredzēts Fitbit produktos, ir skābekļa līmeņa un stresa mērītājs, ka arī elektrokardiogramma, kas mēra sirdsdarbību. Tā kā kopumā ļoti plašs funkciju klāsts, kas lielu uzmanību pievērš tieši mūsu vienīgā motoriņa veselībai. Kas man šķiet vērtīgi – sirdssitienu biežumam iespējams visu laiku sekot līdzi. Tas tiek mērīts nepārtraukti un ir diezgan precīzs, ko pārbaudīju, esot gan miera stāvoklī, gan staigājot un darot fiziskās aktivitātes. Šie dati līdz ar dienā savākto soļu skaitu un miega kvalitātes rādītāju parādās pulksteņa sākuma ekrānā.

    Līdzīgi kā citi viedpulksteņi, arī Fitbit Sense ļauj ērti izsekot katrā dienā paveiktajam un salīdzināt šos datus ar iepriekšējām dienām.

    Priecē tas, ka Fitbit seko citiem ražotājiem un Fitbit Sense pievienota menstruālā cikla izsekošana, ko sievietes noteikti novērtēs. Aplikācijā iespējams sekot līdzi katrai fāzei, uzzināt, kad tā sākas, un vai viss norit kā vajag.

    Fitbit Sense piedāvā arī miega ritma kontroli. Šādas funkcijas parasti šķiet interesantas, jo iespējams izpētīt, kādas kvalitātes miegs bijis konkrētajā laikā. Papildus tam Fitbit Sense piedāvā arī kopējo miega kvalitātes rādījumu, ļaujot saprast, cik kopumā miegs bijis labs vai slikts. Pēc pašas sajūtām šķiet, ka viedpulkstenis šajā ziņā ir diezgan precīzs.

    Kā jau sporta viedpulkstenim pieklājas, Fitbit Sense piedāvā dažādas aktivitāšu funkcijas un veselības novērošanas iespējas, ko pati labprāt arī izmantoju. Tāds kā jau standartiņš izveidojies, ka viedpulksteņa funkciju listē jābūt soļu un pakāpienu uzskaitei, dienā veiktās distances mērījumam, pulsa mērītājam, kā arī kaloriju uzskaitei. Taču Fitbit Sense piedāvā vēl dažas citas iespējas, kas iepriekš citos ražotāja modeļos nav manītas. Piemēram, stresa mērīšana. Jaunums ir arī VO2 Max, kas mēra maksimālo skābekļa patēriņa ātrumu pakāpeniskas slodzes laikā. Tāpat iespējams izmērīt skābekļa līmeni asinīs. Ticu, ka ir cilvēki, kam šādi rādītāji ir svarīgi, taču man tie īpaši nav vajadzīgi. Tomēr priecē, ka ražotājs attīstībā iet uz priekšu un savos produktos integrē aizvien vairāk rādītāju, kas citiem, īpaši tiem, kuri aktīvi nodarbojas ar sportu, ir būtiski.

    Pievēršoties tuvāk fitnesam un sportam, jānorāda, ka Fitbit Sense atpazīst krietni vairāk aktivitāšu tipu, salīdzinot ar priekštečiem: riteņbraukšanu, fiziskos treniņus, golfu, nūjošanu, intervālu treniņus, kikboksu, mākslas vingrošanu, pilates, skriešanu, kāpšanu pa kāpnēm, tenisu, pastaigas, svaru cilāšanu, jogu, aerobikas treniņus un virkni vingrojumu ar trenažieri. Patīkami, ka šī funkcija patiešām strādā un pirms konkrētās aktivitātes speciāli nav jānorāda, ka to taisos darīt.

    Saistībā ar aktivitātēm vēl kas patīk – analīze. Detalizēti iespējams redzēt, cik daudz bijis aktīvo minūšu, cik kaloriju sadedzināts un kāda bijusi konkrētās aktivitātes ietekme uz kopējo dienu.

    Paturpinot vēl par aktivitātēm, Fitbit Sense piedāvā iespēju sarīkot virtuālās sporta sacensības, uz kurām var ielūgt līdz 10 lietotājus. Mērķis – noskaidrot, kurš piecu darba dienu laikā sakrās visvairāk soļu. Tāpat lietotājam ir iespēja iesaistīties dažādās grupās, piemēram, tādās, kas fokusējas uz sporta veidiem un kustībām kopumā.

    Tas vēl nav viss

    Tas, kas vēl atšķir Fitbit Sense no citām ražotāja ierīcēm, ir visai plašais audio funkciju klāsts. Ierīce atbalsta mp3 un mp4, spēj sadarboties ar Deezer un Spotify mūzikas straumēšanas servisiem, kā arī kontrolēt mūziku viedtālrunī. Fitbit Sense arī iebūvēts mikrofons un skaļrunis, tāpēc aktīva ir balss ievades funkcija.

    Pie praktiskā gala iespējām jāpiemin, ka viedpulkstenis pilda arī modinātāja funkciju, ar vibrācijām paziņojot, kad laiks celties. Atzīšos gan, ka šādā veidā sanāca pamosties 2 no 6 naktīm. Acīmredzot vibrācijas vajag izteiktākas. Tāpat pieejams arī taimeris. Kad kaut ko nevari atrast vai saprast, pajautā Amazon Alexa digitālajam asistentam, kas arīdzan dzīvo Fitbit Sense. Būtiski, ka ierīce ļauj arī samaksāt par pirkumu, izmantojot Fitbit Pay funkciju. Šo iespēju pagaidām gan var izmantot tikai Android lietotāji.

    Ja ļoti vajag, pieejama arī maksas jeb Fitbit Premium versija, kas piedāvā padziļinātāku veselības rādītāju un stresa pārvaldības analīzi, programmu veselīgu ieradumu veidošanai, vairāk kā 150 treniņu video, pielāgotus izaicinājumus sev un draugiem, kā arī citas ekstras.

    Kas ir aktuāli un nav redzēts citās viedierīču lietotnēs, ir informācija par Covid-19 un padomi, kā palikt veselam vai kā vislabāk atveseļoties. Būtiski, ka par Covid-19 Fitbit aplikācijā atvēlēta vesela sadaļa.

    Veiktspēja kopumā laba, bet vēl ir, kur tiekties

    Nevarētu jau baigi sūdzēties par Fitbit Sense veiktspēju. Sadaļas pulksteņa ekrānā pārslēdzas ātri un lielākoties bez aizķeršanās, lai arī bija reizes, kad, lai kaut ko pārslēgtu, vajadzēja ierīci izslēgt un ieslēgt. Viens no patiesiem pārsteigumiem, kas gadījās gan tikai vienreiz – pulkstenis ieķērās jeb “uzkārās”. Nebija iespējams neko pārslēgt, arī ciparnīcas rādītājs bija it kā apstājies laikā. Vien pieliekot pulksteni pie lādētāja, viss atkal darbojās. Lai arī šāda situācija gadījās tikai vienreiz, tas lika aizdomāties par to, kā rīkotos, ja tuvumā nebūtu lādētāja. Lai vai kā, ražotājam šeit vēl ir kur pilnveidoties.

    Jāuzteic gan sirdssitienu mērītājs, kas ir viena no šī pulksteņa veselības monitoringa funkcijām. Šis sensors strādā nepārtraukti, tāpēc arī ik brīdi var vērot, kā mainās sirdssitienu biežums. Tāpat arī ar miegu un aktivitātēm saistītie rādītāji, šķiet, ir līmenī un vismaz nekādas anomālijas neparādīja.

    Kas attiecas uz savienojumu ar tālruni (lietoju Huawei P20 Lite), par to sūdzību nav. Viss darbojas lieliski, un bez vajadzības viens no otra neatvienojās. Paziņojumi gan toties varēja atnākt drusku čaklāk. Vienlaikus jāuzslavē Fitbit Sense baterijas darbības laiks, ar ko ražotājs nav šmaucies – pulkstenis ar vienu uzlādi darbojās pat ilgāk par solītajām sešām dienām.

    Cena un pieejamība

    Fitbit Sense testēšanas brīdī ražotāja mājaslapā pieejams par teju 330 ASV dolāriem (ap 252 eiro). Ierīce atrodama arī Latvijas internetveikalos. Piemēram, 220.lv Fitbit Sense iegādājams par 288 eiro. Savukārt Tet.lv šāda pati ierīce maksā diezgan dārgāk – 333 eiro.

    Kopējie iespaidi pāris vārdos

    Visu šo rezumējot, varu sacīt, ka Fitbit Sense man šķiet ļoti labs variants gan ikdienas valkāšanai, gan sportam. Var manīt, ka Fitbit līdzīgi kā citi viedpulksteņu ražotāji dizaina iezīmes aizguvuši no Apple Watch, galvenais, ka tas ir vismaz kvalitatīvi izdarīts. Testēšanas laikā īpaši neradās vajadzība piesieties pie Fitbit Sense ārējā izpildījuma – tas ir vienkāršs, taču elegants, un atšķirībā no priekštečiem Fitbit no šī pulksteņa aizvācis pogas, paļaujoties tikai uz skārienvadību.

    Papētot iepriekšējos Fitbit viedpulksteņus, patīkami, ka ar Fitbit Sense ražotājs spēris drosmīgu soli un pakāpies līmeni augstāk, ierīci aprīkojot ar jauniem sensoriem, veselības rādītājiem un fitnesa iespējām. Tas arī ir tas, kas šo viedpulksteni padara par advancētāko no visām Fitbit ierīcēm. Ņemot vērā gan iekšējo, gan ārējo izpildījumu, ražotāja piedāvātā cena – ap 250 eiro šķiet pieņemama.

    Patika:

    • Baterijas darbības ilgums ar vienu uzlādi;
    • Dizains;
    • Plašs veselības un fitnesa funkciju klāsts;
    • Atbalsta mūzikas straumēšanas servisus.

    Ne tik ļoti gāja pie sirds:

    • Pie veiktspējas var vēl piestrādāt;
    • Dažkārt nestrādāja paziņojumu saņemšana;
    • Šaubas, ka ekrāns ilgi nepaliks bez švīkām.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    39 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    26.11.2020 14:33

    Dizains aizgūts no pebble, jeb drīzāk tā turpinājums. Tas bija pirms apple watch. Tiešām nevar neko uzrakstīt, nepieminot “aizgūts no apple”????

    Kursors.lv
    26.11.2020 14:40
    Reply to  Ksspars Lccis

    Parasti salīdzina ar grandiem ;)

    Ksspars Lccis
    26.11.2020 15:07

    lēti. tā ir vismaz maldināšana. it sevišķi šajā gadījumā.

    Ksspars Lccis
    26.11.2020 16:12

    Vnk nezināšana.

    whatsapp
    27.11.2020 15:14

    Noziegums ir bilžu kvalitāte.
    Pateicoties tam, pulkstenis izskatās pēc nekā nevērta ķīniešu mēsliņa

    Kursors.lv
    27.11.2020 15:42

    Jā, ja whatsapp un citi cītīgi lasīs Tavus apskatus, sarūpēsim labāku ierīci fotogrāfiju uzņemšanai :)

    whatsapp
    30.11.2020 11:11

    izlasiju 69 reizes, Kristap, ludzu atliec Keitijai katru dienu savu bulcinju naudu un uz janvari bus jau normala kamera

    Kursors.lv
    30.11.2020 11:41
    Reply to  whatsapp

    Atrisināsim šo jautājumu :)

    Kārlis
    17.12.2020 13:33

    tad cik ta maksā bulciņa, ja pa nepilni 2 mēneši sanāk kamera?
    Domāju, ka ar ietaupīto naudu nopirktā kamera nesniegs lielāku skaidrību nākamajos apskatos.

    bet tā turpini. vismaz ir ko lasīt.

    Kārlis
    17.12.2020 13:42

    uz doto brīdi man ir viss skaidrs.

    Aldis
    26.11.2020 14:48

    Neieteiktu nevienam nevienu produktu no Fitbit pirkt. Vispirms palasiet atsauksmes Google Play veikalā par Fitbit aplikāciju un gadžetiem. Liela daļa no Android telefoniem nespēj adekvāti sadarboties ar Fitbit pulksteņiem dēļ būtiskām atšķirībām Bluetooth darbības principā.
    Fitbit izmanto Bluetooth LE (low energy). Android telefoni vairumā gadījumu pēc brīža vairs nespēj nodrošināt pāra saslēgumu un nesinhronizējas, iesakot veikt telefona restartu. Fitbit īpaši nepatīk vairums Huawei un Samsung telefoni. Personīgi pārbaudīts ar trim Android telefoniem un diviem Fitbit pulksteņiem (Versa 2 un Inspire HR).

    AAA
    26.11.2020 15:20
    Reply to  Aldis

    Tā jau ir telefona nevis pulksteņa vaina. Daudzi ražotāji ierobežo aplikāciju darbību fonā. Jāieslēdz aplikācijai autostart un jaizslēdz battery saving. Pats izmantoju Garmin pulksteni, kas arī izmanto BLE. Pirms šo iestatījumu nomainīšanas bija problēmas. Pēc nomainīšanas viss darbojas. Vainīgs telefona ražotājs, kas manā gadījumā ir Xiaomi. Te var atrast vairāk informāciju kā dažādi telefonu ražotāji ar default iestatījumiem ierobežo aplikāciju normālu darbību fona režīmā: https://dontkillmyapp.com/

    Kursors.lv
    26.11.2020 16:00
    Reply to  Aldis

    Jā, lētie un vienkāršie Android telefoni nav nekāda medusmaize. Maksā maz, bet reizē arī nākas saskarties ar dažādām neērtībām. Pulkstenis te īsti nav pie vainas.

    Aldis
    26.11.2020 16:30

    Vainīgs ir bluetooth “darbības veids”. Fitbit gadījumā, ražotājs varēja redzamāk brīdināt par atšķirībām šo tehnoloģiju darbībā. Arī izplatītāji klusē kā ūdeni mutē ņēmuši (bet no tā ir atkarīga viņu labklājība).

    Kursors.lv
    26.11.2020 16:33
    Reply to  Aldis

    Jā, maza izmēra elektronikas ierīcēm visos veidos jācenšas taupīt enerģija un tieši tāpēc arī izveidots Bluetooth Low Energy režīms.

    Aldis
    26.11.2020 16:35

    Par lētajiem un vienkāršajiem telefoniem nemācēšu teikt…

    Aldis
    26.11.2020 16:39

    Fitbit oficiālā atbilde ir tieši par bluetooth tehnoloģijas atšķirībām šīs problēmas sakarā. Skaidrojumā pieminēti gan lētie un vienkāršie, gan dārgie un sarežģītie. Šī problēma ir visā pasaulē, ne tikai pie mums.

    Kursors.lv
    26.11.2020 17:03
    Reply to  Aldis

    Vai vari, lūdzu, padalīties ar saiti uz šo konkrētās problēmas skaidrojumu no Fitbit puses? Varbūt ir vērts pievienot apskatam.

    Aldis
    26.11.2020 17:55

    Šī informācija ir Fitbit mājaslapā. Es sarakstījos čatā, tāpēc nav iespējas iesniegt linku.

    Aldis
    26.11.2020 15:02

    Amazon Alexa Latvijā netiek piedāvāta. Līdz ar to, pēc kāda laika pulkstenis veiks apdeitu un Alexa vairs nebūs pieejama pulksteņa izvēlnē.

    Aldis
    26.11.2020 15:08

    Tas būtu tikai loģiski, ņemot vērā Googles vēlmi iegādāties Fitbit.

    pich
    26.11.2020 15:23

    Es laikam esmu vienīgais, kam šāds dizains galīgi nepatīk. Atgādina spēļu pulksteni, ko dod bērniem…

    KKTK
    27.11.2020 10:35
    Reply to  pich

    Jep – noņem siksniņu un dod bērniem hokeju spēlēt.

    z. vanderborh
    26.11.2020 16:16

    Neteiktu, ka leciens, vizuāli un taktili Ionic vairāk patika, bet… Lietoju Ionic, un kad parādijās, pārgāju uz Sense. Kaitina ka LV nestrādā Health Metrics dashboard. Forši ir papētīt ieradumu (meditācija, alkohols, utt.) ietekmi uz miega, Spo2 un citiem rādītājiem. Ietekme ir un jūtama :)

    Pičs
    27.11.2020 10:17

    Dīvaini, ka Fitbit Sense nestrādā Fitbit Pay uz iOS.
    Mans Charge 3 + iOS + Swedbank strādā bez problēmām.

    Ivars
    27.11.2020 11:24

    Pulksteņa darbība tak atkarīga no visa kā..
    Man patiktu, ja būtu vairāk sadalīta baterijas tērēšanās – teiksim, sportošanas laikā (ieslēgts gps, sirdsdarbības sensors, mūzika) stundas laikā tika iztērēti 7%,
    Ja stāv plauktā (uz rokas :D) bez mūzikas u.c. fīčām, tad tiek tērēti 2% dienā, ja uz rokas un stundu trolejbusā klausās mūziku, tad 1% stundas laikā utmldz. Lai es pats varu sarēķināt to “līdz 6 dienām”, kas citādi ir neko neizsakošs lielums.
    Piemēram, man garmin 925 pulksteņa režīmā (nav mūzikas un maksāšanas navarotu. Ziņas gan atnāk) tērē ~4-5% dienā (resp., ~20 dienas bez uzlādēšanas), sportisko aktivitāšu laikā ar ieslēgtu gps – 5% stundā (~20 stundas sportisko aktivitāšu).

    Tasesmues
    28.12.2020 13:26

    Uzdāvināja uz zs. Lai arī negribēta dāvana – man ir 3 smartwatch un galīgi nepatīk man četrkantīgi pulksteņi, tomēr izdomāju uzlikt un palietot. Uzlādēju 24/12 un šobrīd vēl lietoju bez papildus lādēšanas. Varbūt izvilks tās 6 dienas, bet visdrīzāk būs par īsu.
    Es gandrīz nemaz neaiztiek pašu pulksteni, jo interesantākā daļa atrodas app. Pulksteņa dizains ir veidots ar noapaļotām malām, tāpēc ar to ir ērti gulēt, nekas nekur nespiežas.
    Beidzot varu redzēt savas neizgulēšanās iemeslus. 😁
    Nav pilnīgi nekādu problēmu ar Bluetooth vai notifications. Strādā daudz plūdenāk kā mans iecienītais Huawei smartwatch (ar Google wear), kurš ir īsta suņa nagla pakaļā, jo regulāri zaudē konekciju, vai bremzē.
    Viss kam ir jāstrādā, strādā.
    Neesmu vēl uzlicis nfc maksāšanu, bet pulkstenis atbalsta revolut, tā kā neredzu baigo problēmu.

    Dizains ir meh, apple watch arī ir meh. Tie var pienest ūdeni gandrīz jebkuram pulkstenim, kuram ir apaļš ekrāns 👍

    Kopumā, esmu drusku pārsteigts, ka man tas neriebjas un izskatās, ka Huawei pārvietosies uz atvilktni.
    Ikdienā šo, pie žaketes motorola moto, kas izskatās daudz labāk, klasiskāk.

    Zane Lauva
    01.01.2021 21:18

    Labdien! Paldies par interesanto apskatu. Vēlos sev uzdāvināt viedpulksteni. Izvēle ir kritusi par labu diviem, no kuriem nevaru izvēlēties īsto- Huawei Watch fit un šeit pieminēto Fitbit sense. Garmin īsti nepatīk tā smagnējā dizaina dēļ, kā arī tādēļ, ka man to nevajag skriešanai pa mežu vai pārgājieniem kalnos. Mani visvairāk interesē tieši veselības dati, nevis sportošanai paredzētās funkcijas- nav tik svarīgi, lai gps ir fantastisks vai, lai satrenē mani maratonam, bet vairāk gribas, lai korekti nosaka kustību, miega, stresa, sirdsdarbības parametrus, kā arī iesaka ko man ar šiem datiem iesākt. Maksāšanas funkcija, kas pieejama Fitbit arī ļoti uzrunā. Mani ļoti mulsina fakts, ka Huawei pulkstenī ir tik daudz fizisko aktivitāšu iespēju, ja reāli es ikdienā tikai eju ar kājām vai veicu fizioterapijas vingrinājumus, tomēr tas ir lētāks… Cik esmu skatījusies tad atsauksmes par Huawei Watch fit funkcijām ir ļoti labas, bet interesē kādēļ Fitbit maksā krietni dārgāk par Huawei pulksteni? Tāpat jautājums vai Fitbit bremzējošais ekrāns ir tiešām tik uzkrītošs un konstants? Man pašai ir Huawei telefons (p30 pro) un arī lietoju Huawei “viedos svarus” un Huawei health app, līdz ar to izvēle droši vien ir skaidra.. bet varbūt tomēr Fitbit būs īstais? īsāk sakot: vēlos pulksteni kam uzticēt pārraudzīt… Read more »

    Tasesmues
    02.01.2021 13:02
    Reply to  Zane Lauva

    Man nav huawei (ir huawei, bet tas ir smartwatch 2 4g, kas ir pavisam cits izstrādājums), bet pēc google izskatās, ka tas vairāk ir advancēts fitness band, turpretī sense ir ‘gandrīz’ smartwatch.
    nezinu neko par bremzējošu ekrānu. tieši otrādi. pulkstenis salīdzinot ar google wear izstrādājumiem ir ātrs un man vēl ne reizi nekas nav uzkāries. beidzot varu izmantot balss komandas, kuras galīgi nestrādā uz huawei smartwatch 2 4g, kuram gandrīz vienmēr uzmetas kāda kļūda.

    vai sense ir tās naudas vērts? nezinu. bet vai tas strādā – absolūti. es gan gribētu lai tam būtu asins spiediena mērītājs. pat pietiktu ar ‘parodiju’ kāds ir dažiem citiem pulksteņu ražotājiem. vajadzības pēc tā īsti nav, bet būtu ‘kruta’ ja būtu.

    Tasesmues
    02.01.2021 13:05
    Reply to  Zane Lauva

    iespējams, es huawei watch fit vietā ņemtu xiaomi band 5.
    kā teica senie latgaļi – čīp end čīrfūl

    Reklāma